dissabte, 1 de febrer del 2020

ALICE et le MAIRE. Los consejos de Alice. Director, Nicolas Pariser.


PERÒ ES QUE LA MANERA MÉS CIVILITZADA DE CONFRONTAR IDEES O DE DEBATRE LA RELACIÓ ENTRE AQUESTES I LA PRAXI ÉS LA PARAULA, EL DIÀLEG.
Paraules de José Enrique Monterde en la seva crítica, “Revindicación de la palabra” per a Caimán Cuadernos de Cine, gener de 2020.

Direcció i guió, Nicolas Pariser.
França, 2019.
Duració, 104 minuts


SINOPSI
L'alcalde de Lyó està en crisi intel·lectual, els seus assessors corrents no li serveixen massa de res per superar la seva crisi d'idees i per això busca l'assessorament d'una filòsofa.



El director, Nicolas Pariser.

NÚRIA opina.
Pel·lícula ideal pels que ens agrada un cert cinema francès- Godard,....- i una certa discussió política, més fonamentada en la teoria d'allò que hauria de ser que, en el que és.
La veritat és que hi he passat molt bé amb els diàlegs i personatges d'aquest film, un alcalde socialista molt convençut de la seva dedicació i una intel·lectual jove que sap moltes coses però que, encara no ha tingut temps d'aprendre gairebé res.
Un bon relat i uns personatges ben dibuixats i ben interpretats.
Recomanat a totes les que no troben ni pesat, ni pedant un cert cinema francès que pot parlar i parlar de tot i de res, com si això fos el més important i interessant del món, amb un sentit crític i irònic força envejable.

MARTINA opina.
En aquest relat un alcalde d’una ciutat important Lyó, implicat i conseqüent, després de trenta anys dedicats a la política i podent optar a retirar-se, es troba en un moment de crisis existencial. Així doncs contracta una jove que té la meitat de la seva edat, amb la idea de trobar la calma i mentrestant veure’s exposat a un constant diàleg entre els ideals i el pragmatisme.
Aquesta pel·lícula, divertida, dinàmica i de caràcter marcadament francès entaula una interessant conversa entre dues generacions. Al meu entendre un debat necessari entre la gent de l'època de la meva mare, que van responsabilitzar-se de creure en la democràcia, i la meva, que ens hem allunyat d’un projecte compartit per territoris, per viure al món global i connectats mitjançant xarxes sense fils.
Personalment m’he divertit, tot i que crec és un tipus d’obra clarament destinada a un públic determinat, el que pretengui que el cinema el convidi a pensar. En destacaria el fet que mitjançant uns personatges amb molta identitat, aconsegueix crear un relat, el que a més considero que aporta una lectura no només entretinguda, també sofisticada. 

Entrevista amb el director: 
On la fan?
Fitxa completa, critiques i filmografia:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada