dissabte, 23 de juny del 2018

MCQUEEN. Directors, Ian Bonhôte i Peter Ettedgui.

"SI SURTS DE LES MEVES DESFILADES SENSE HAVER-TE EMOCIONAT, ÉS QUE NO HE FET BÉ LA MEVA FEINA"
Això deia l'extraordinari dissenyador Alexander Mc.Queen.

Directors, Ian Bonhôte i Peter Ettedgui
Regne Unit, 2018.
Duració, 111minuts.
Documental.


SINOPSI
Aquest documental repassa la història del dissenyador de moda Alexander McQueen, des dels seus orígens fins que va consolidar la seva carrera. Té l’atractiu que és un conte de fades, barrejat amb un de gòtic. Un noi de classe obrera procedent de l’est de Londres, aprofita els seus dimonis per crear i es converteix en una marca mundial d’home i un dels artistes més icònics del segle. Com un rebel punk va poder revolucionar el món de cullereta de plata de l’alta costura de París, marcant el començament d’una era embriagadora i revolucionària de la “Cool Britannia” ? Per què en l’apogeu de l’aclamació i el poder va acabar amb tot d’una forma tan sorprenent?
Mostrant la bellesa salvatge, l’audàcia i la vivacitat dels seus dissenys, la pel·lícula és una revelació íntima del món de McQueen, tant torturat com inspirat que, celebra un geni radical i hipnotitzant de profunda influència.
Tret i adaptat de Filmaffinity




Els directors Ian Bonhôte i Peter Ettedgui.
NÚRIA opina.
Aquest documental m’ha fet descobrir un personatge de la moda que, va seduir el món de l’alta costura amb la seva desbordant creativitat, creant uns vestits extraordinaris, fora de tota expectativa de la correcció i el bon gust. Però amb una bellesa fosca i inquietant, però indiscutible.
Aquest documental ha estat per mi un festival visual a través de les passarel·les, convertides amb quelcom més lliure que qualsevol altra disciplina. Ja que, fa implosió des de dins, convertint les passarel·les en quelcom indefinible com a espectacle, però res semblant que hom es pugui vestir per anar pel carrer, o a qualsevol altre esdeveniment social.
L’obra i el seu creador m’han captivat, tot i que el documental en si com a muntatge cinematogràfic, no li veig massa gràcia. Crec que potser els creadors tenien massa material i poc clar en què volien centrar la seva explicació.
Recomanable per tota aquella persona que, li agradi el món de l’art i l’espectacle.

MARTINA opina.
Alexander McQueen va ser un referent contemporani en disseny de col·leccions per a les passarel·les. També un transgressor que, li van donar la possibilitat de poder expressar públicament els temors i l’obscuritat de les vísceres humanes. És la mostra d’un moment, als anys 90, on les elits de l'Alta Costura buscaven apadrinar creatius de fora dels seus tancats cercles. Potser buscant representar la seva voluntat d’obrir-se al món, fent bandera d’una clara fantasia on el talent es democratitzaria o senzillament, on prevalia la set i calien noves corrents.
En el meu entorn social no hi ha molta representació del món de la moda, a mi personalment tampoc m’ha interessat massa aquesta faceta d’expressió i per tant m'atreia especialment aquest documental per conèixer una mica més.
El resultat d’aquesta tria ha sigut una bona experiència, on crec que ens ha permès descobrir tot un personatge. Que tot i estar mort des de fa uns 10 anys, va significar moltes coses, pel món de la moda, a molts llocs del món.

Pel que fa a l'estil narratiu, pel meu gust, no té cap virtut; és lent, cau en tots els tòpics de judici de classe i d’homofòbia i a més, tot i estar basat sobretot en imatges reals del dissenyador, no crec que les uneixi amb cap tipus de gràcia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada