dissabte, 3 de juny del 2017

GET OUT. Déjame salir. Director Jordan Peele.

EUA, 2017.
Duració, 104 minuts.
(...) UNA COMBINACIÓ TANT BRILLANT COM INSPIRADA: UNIR RACISME I TERROR A TRAVÉS D'UN MECANISME SATÍRIC D'ALT VOLTATGE SIMBÒLIC, MOLT MÉS REFINAT I MENYS DESVERGONYIT D'ALLÒ QUE PUGUI SEMBLAR EN UN PRIMER COP D'ULL, PER POSAR DE MANIFEST, LES BARRERES I SUSPICÀCIES EXISTENTS ENTRE BLANCS I NEGRES EN LA SOCIETAT AMERICANA.
Adaptació i traducció pròpies, tret del la crítica de Beatriz Martínez, a la revista Caimán Cuadernos de Cine, número 60, maig del 2017.


SINOPSI
Un jove afroamericà visita a la família de la seva “novia” blanca. Ha arribat el moment de conèixer als seus futurs sogres, per això ella el convida a passar un cap de setmana a casa els seus pares al camp. Al començament Chris pensa que el comportament excessivament complaent dels pares, és degut al seu nerviosisme per la relació interracial de la seva filla. Però, a mesura que passen les hores, un seguit de descobriments inquietants, el porten a desvelar una veritat inimaginable.

Tret de Filmaffinity i amb traducció i adaptació pròpies.


El director Jordan Peele.
NÚRIA opina.
Sota proposta de la Martina, hem anat a veure aquesta pel·lícula que jo ja tenia la tenia fitada, trobava que era una proposta agosarada i divertida.
No m'ha decebut.
El guió i la posada en escena d'aquest m'ha agradat molt, ja que et situa sempre davant de l'expectativa d'allò que va passant i sap obrir-te l'interès per allò que ha de passar, sense perdre el ritme en cap moment.
Fa un poti-poti de gèneres tan descarat i sense manies que, al final resulta d'allò més estimulant...
Pica l'ullet a moltes conegudes pel·lícules de terror i thrillers i això a mi m'agrada molt.
He gaudit molt també, amb la banda sonora d'aquest film on fa barreges molt cridaneres i espectaculars.
Pel que fa al registre crític de la pel·lícula, tampoc té desperdici i només un americà sense embuts, ha sigut capaç de tal proesa i oferir-nos aquest film, on podem reflexionar o no, sobre el subsòl de valors i creences de la societat americana.

MARTINA opina.
Un jove afroamericà té una “novia” des de fa uns mesos. Aquesta, la convida a passar un cap de setmana amb la seva família burgesa que viuen a una mansió a un racó de l'interior. En aquest context comença un thriller de por amb una sàtira àcida que, et mantindrà immers durant les gairebé dues hores que dura el relat.
Daniel Kaluuya, l'actor protagonista, té a part d'un talent indubtable una bellesa rara que crec que t'atrapa i que li dóna molt de sentit a l'argument del guió. Tot ell és expressió i crec que el carisma d'aquest artista està molt ben trobat.
A mi personalment m'ha agradat molt. De fet crec que és una de les millors pel·lícules que veig des de fa temps. Tot òbviament en el seu context, és a dir; una opció entretinguda, amb un sentit de l'humor intel·ligent i un ús adequat del gènere de terror.

Fitxa ampliada, sinopsi completa, thrailler i critiques:
https://www.filmaffinity.com/es/film642856.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada