diumenge, 2 d’abril del 2017

EL VIAJANTE. Forushande. Director, Asghar Farhadi.

Direcció i guió, Asghar Farhadi.
Iràn, França, 2016.
Duració, 125 minuts.

SINOPSI
Rana (Taraneh Alidoosti) és agredida, mentre està sola a la seva nova casa a la qual s'acaba de canviar amb el seu marit, Emed (Shahab Hosseini) després que el seu pis quedés malmès i amb perill d'enderrocar-se.
Tret del Cuaderno Crítico escrit per Enric Albero, per Caimán de març 2017.


El director Asghar Farhadi.
NÚRIA opina
Aquest director m'agrada molt el que fa, trobo que les seves històries són emocionants, doncs parlen de les virtuts i debilitats de l'ésser humà a partir d'històries molt normals i quotidianes, però ben tramades que, parlen de les persones ubicades en un espai geogràfic i per tant, cultural i social. Sempre busca algun gir inesperat, alguna interferència de l'atzar de la casualitat que, posa als seus personatges en situació de demostrar allò que són, Aquesta manera d'enfocar la narració, la trobo molt interessant, ja que situa a l'espectador en una situació que li permet de retratar-se tot fent la identificació amb unes reaccions dels personatges davant dels esdeveniments. També et permet conèixer una mica més una realitat soci-cultural de la que a vegades tenim molts perjudicis i molt poca informació.
Crec que és una bona pel·lícula i la recomano a tothom qui estigui interessant a anar al cinema a fer alguna cosa més que distreure's, encara que per això també serveix, perquè la història té diferents registres i diferents lectures.

MARTINA opina
Generalment intentem anar variant de cinema, potser perquè ens agrada repartir els nostres diners entre els diferents cinemes que projecten, però també perquè mai més ben dit, ens agrada poder canviar d'escenari. I ho comento, perquè els cinemes Boliche ens agraden, per ser un lloc petit, bufó i sobretot pel tipus de pel·lícules que projecten. Tot i això, val a dir que, pel que fa al Planning, ens ha passat més d'una vegada que, ens canvien els horaris que diuen als diaris. En tot cas, tot això ho explicava perquè una vegada més, vam anar a veure quelcom perquè ens anava bé l'hora del passi i pel fet que no feien el que teníem previst.
Aquesta pel·lícula, guardonada amb un Oscar i un Globus d'or aquest any 2017, retrata la història d'una parella Iraniana que han de superar un moment personal força dur per tots dos, per tal d'afrontar un problema que com sol passar, els hi ha vingut de fora. A més, ens fa un retrat d'aquesta societat, que a mi personalment em recorda amb moltes coses al tarannà d'aquí a casa. També és on les històries més enllà del que narren, busquen explicar-te un quelcom més profund.
Justament en aquest cas, m'ha semblat interpretar un profund debat sobre la veritat, i fins a quin punt val la pena posar-la sobre la taula per fer justícia. Sense cap dubte, és un tema ple de suc, amb molta literatura i que en tot cas, en aquesta història te n'explica un dels seus vessants o una de les seves cares. En fa un relat partidista, però genèric en el sentit que sovint el ser humà vol fer valdre la veritat per sobre d'altres coses i de quina manera aquesta pot ser un típic cas que potser és pitjor el remei que la malaltia.
Personalment m'ha interessat, m'ha ensenyat una mica més d'un entorn social que desconec per complet i que em sembla més modern del que tenia ubicat. No obstant se m'ha fet una mica lenta i malgrat parla amb un llenguatge molt universal crec que acaba sent banal. Ja que al meu entendre, és una història i prou, però potser una mica superficial, ja que tracta d'abordar un tema complex des d'un punt de vista que no és prou encertat.

En aquest enllaç, trobareu la fitxa completa, premis, crítiques, tràilers...
http://www.filmaffinity.com/es/film950957.html

La crítica de la Violeta Kovacsics té alguna cosa no dita abans...
http://www.sensacine.com/peliculas/pelicula-245360/sensacine/

Asghar Farhadi, encara que li haguessin fet una excepció, no hauria anat a la recollida del seu Oscar per protestar contra la política migratòria del Sr. Trump.
http://www.cinepremiere.com.mx/oscar-2017-asghar-farhadi-the-salesman-donald-trump-62846.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada