dijous, 28 de desembre del 2017

WONDER WHEEL. Director, Woody Allen.

HI HA AQUELLS QUE BUSQUEM SENTIR-SE SATISFETS ARTÍSTICAMENT, JO GAUDEIXO DEL PROCÉS. NO M'INTERESSEN ELS DINERS. MAI M'HAN INTERESSAT. MOLTES VEGADES HE D'AFEGIR EL MEU SOU A LA PEL·LÍCULA PERQUÈ QUEDI MILLOR (...) TAMPOC M'INTERESSEN ELS PREMIS O ALLÒ QUE DIGUI LA GENT (...) PER MI TOT PASSA PEL PLAER DE FILMAR.
Declaracions d'en Woody Allen en una entrevista publicada al “Dirigido por” de desembre de 2017 i realitzada per Gabriel Lerman.

Director i guionista, Woody Allen. 
EUA, 2017. 
Duració, 101 minuts.

SINOPSI
Coney Island, dècada de 1950 en Mickey Rubin un jove ben plantat que fa de salvavides a la platja del parc d'atraccions i vol ser escriptor, ens explica la història de Humpty, operadora de la noria de parc i de la seva dona Ginny, actriu que es guanya la vida fent de cambrera. Ells estan passant per una crisi i només els falta que arribi la filla d'ell, Carolina que fuig d'uns mafiosos.

Versió, adaptació i traducció pròpies, treta del Filmaffinity.


Voleu escoltar la cançó d'en Lou Reed, Coney Island Baby:
www.youtube.com/watch?v=tHS1Ob_ki9o

El director, Woody Allen.
NÚRIA opina.
Wonder Wheel, un parc que va farcir els somnis de molts nens i nenes del New York dels anys cinquanta, entre ells els d'en Woody Allen nen.
Metàfora si es vol d'una lluentó de cartó pedra que, quan s'apaguen els llums s'esvaeix tota la seva màgia i tot esdevé trist i decrèpit.

La Martina i jo, cada any esperem amb frisança l'estrena de la nova pel·lícula d'en Woody Allen, darrerament però, no és pas que totes m'entusiasmin i a vegades a passat que, la història o el tema no m'interessa gens ni mica. Malgrat això, qui pot negar les habilitats d'en Woody Allen per fer bones pel·lícules sempre, encara que no siguin obres mestres, sempre és garantia d'un cinema intel·ligent i de qualitat.
Aquest director, com més vell, més lliure, explica les històries què vol i com vol sense esperar res a canvi, ni de la crítica, ni del públic, sense menysprear a aquests que, sense ell les seves pel·lícules no existirien.
Una història d'amor o potser de desamor, àcida i força amargada que, pot inspirar algun somriure, però no està en el registre amable, sinó en el registre tràgic d'una dona que, somnia salvar-se de la seva trista, gris i mediocre vida a través de l'amor.
Bona proposta i bona resolució.

MARTINA opina.
En aquest darrer film de Woody Allen, una brillant Kate Winslet, es passeja per un entorn humil i deprimit, sense poder aconseguir il·luminar el seu entorn. Amb una vida regida pel carregat ambient dels treballadors del parc d’atraccions de Coney Island, de la Nova York dels anys 50. Per mi ella simbolitza les contradiccions d’aquest espai de diversió.
El trajecte d’una dona que desitja fugir d’un amor que no sent, per perseguir a un amor que no té. Una petita tragèdia que avança en clau d’humor, sense grans diàlegs però amb bons personatges i sense massa profunditat.
Una història ben narrada, amb un ambient voluntàriament creat per parlar amb els objectes i uns personatges que viuen a l’ombra creada per la mateixa societat de la qual formen part.
Sembla que parlar de l'eufòria indescriptible que, un sent quan s’enamora, és la temàtica que últimament interessa a aquest cineasta. Així que en aquest sentit, aquesta obra, ens explica una trama on es barregen els lligams d’una unitat familiar, que seguint el cor, viu en un estat de fragilitat latent.
Pel meu gust es presenta com una trama ben feta, tot i que em costa trobar aquell Woddy Allen frenètic, qui no desaprofitava ni un segon de rodatge per expressar tot el que comportava tenir una ment plena de pardals, per trobar una història on parlar de la gran complexitat de l’amor.

Entrevista de Gabriel Lerman a la Vanguardia 22/12/2017, amb  Kate Winsler que és Ginny, al film:
http://www.lavanguardia.com/cultura/20171222/433807288387/entrevista-kate-winslet-wonder-wheel-woody-allen.html

En quin cinema la podeu veure a Barcelona, sinopsi i una opinió:
www.butxaca.com/ca/cine/cartellera/details/wonder-wheel/128286

La sempre interessant i completa fitxa del Verdi:
http://fitxes.cines-verdi.com/pdf/wonderwheel_bcn.pdf

Variades i controvertides crítiques i més informació:
/www.filmaffinity.com/es/film712384.html








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada