diumenge, 25 de febrer del 2018

THE PARTY. Directora, Sally Potter.

UNA MÉS QUE INTERESSANT PEL·lÍCULA EN LA QUAL S'EVIDENCIA D'UNA MANERA TANT FERIDORA, COM CÒMICA, ALGUNS DELS EXCESSOS IDEOLÒGICS QUE CAMPEN PER LA NOSTRA SOCIETAT.
Paraules d'en Israel Paredes en la seva crítica, “Sobre la desvergüenza ideologica” a la revista Dirigido por..., febrer de 2018.

Direcció i guió, Sally Potter.
Gran Bretanya, 2017.
Duració, 71 minuts.
SINOPSI
Janet (Kristin Scott Thomas), acaba de ser nomenada Ministra de Sanitat i vol celebrar l'esdeveniment amb els seus amics a casa seva. A la festa es reuneixen tres parelles d'amics i un home sol que, la seva parella ha d'arribar i potser no arriba mai?


La directora, Sally Potter.

NÚRIA opina.
Hi ha pel·lícules, com aquesta, que mentre he estat a la sala de cine ho he passat tan bé i m'he divertit tant que, se'm fa difícil obrir els ulls a la meva realitat, quan la pel·lícula acaba i surt el The End.
Uns personatges arquetípics portats als seus límits que, tenen la paraula i el raonament com a cuirassa principal de muntatge de les seves vides, quan algun fet desmunta tota aquesta construcció tan elaborada, pot passar qualsevol cosa.
El divertit de la qüestió és que allò que motiva tot el desgavell, és com sempre o quasi sempre, quelcom molt irracional que té més a veure amb l'ésser animal que amb l'ésser racional, la infidelitat i la profunda inseguretat, malestar i rabia que ens produeix el fet de sentir-nos abandonats i sols... tant si som cultes i il·lustrats, perdedors com guanyadors.
Haurem d'anar aprenent que la crida del sexe, no és res més que això i que l'amor i compromís és una altra cosa que s'elabora dia a dia, en la passió, l'avorriment, el desacord, el tedi i moltes altres coses que, tothom sap i que només el compromís i la creativitat, amb el desig i la il·lusió de reinventar-se, pot revitalitzar.

MARTINA opina.
Aquesta comèdia dramàtica, contundent i àcida succeeix en un format molt original: teatralitzant el medi cinematogràfic. És una història plena de retrats conscients, de simbolisme en cada un dels detalls i la que sense abusar en el temps es desenvolupa en un escenari limitat.
En la trama, un grup d'amics, d'edat madura fan una festa per celebrar que l'amfitriona ha aconseguit un important reconeixement professional. Aquest són gent culta, sofisticats i cada un amb un món intern molt particular. Mentre avança el guió coneixerem amb profunditat cada un dels membres d'aquest entorn social; un retrat a les entranyes.
A mi personalment m'ha semblat genial, profunda i cínica. Una opció interessant e intel·ligent que et transporta a un context social madur i sense tabús on surten les veritats sense filtres. Una manera de relacionar-se incivilitzada, dèspota i on el fet de transgredir ha sobrepassat la línia del respecte.

Les sempre útils fitxes del cinemes Verdi:
http://fitxes.cines-verdi.com/pdf/theparty_bcn.pdf
Per una informació més completa:
https://www.filmaffinity.com/es/film356627.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada