dimarts, 12 de març del 2024

A THOUSAND and ONE. Directora, A.V. Rockwell

LA FLAMANT GUANYADORA DEL SUNDANCE, L'ÒPERA PRIMA DE LA DIRECTORA A.V. ROCKWELL, DESTIL·LA SENSIBILITAT I DURESA, GRÀCIES A UNES ACTUACIONS BRILLANTS, ON DESTACA L'ESPLÈNDIDA CANTANT I ACTRIU TEYANA TAYLOR. UN DRAMA COLPIDOR SOBRE LA RECERCA DE LA IDENTITAT, EL FUTUR I LA FAMÍLIA EN UNA NOVA YORK QUE VEIEM CANVIAR AL LLARG DELS ANYS.
Tret del programa de mà del festival.

Guió, A.V. Rockwell

EUA, 2023.
Duració, 1 hora i 57 minuts

SINOPSI

La Inez segresta el seu fill Terry dels serveis socials i, tot i les dificultats, es compromet a donar-li les oportunitats que creu que mereix un noi afroamericà
Tret del programa de mà del festival.

La directora, A.V. Rockwell.

NÚRIA, opina.

Aquesta pel·lícula no està de moment a la cartellera perquè l'hem vist en el marc d'un dels nombrosos festivals que fan a Barcelona al llarg de l'any, en aquest cas era cinema americà d'autor.
Sense saber-ho, hem triat una bona pel·lícula, bonica, molt dura i autèntica, amb format de thriller, que et manté atenta i interessada durant tota la història, gràcies a unes bones actuacions, un bon guió i un bon ritme.
Explica les bones intencions d'una dona que no ha tingut, ni té una bona vida, però ella no vol reproduir aquest esquema i s'esforça ajudada de la seva parella per no reproduir en el nen el mateix model i oferir-li l'oportunitat que ella no ha tingut, una noble i valenta aposta, molt admirable.
Vaga la pena apuntar-la per veure-la quan es pugui, encara que sigui en streaming.

MARTINA opina.
Darrerament hem enganxat algunes propostes al cinema Girona que ens ha commogut i sobretot recordat que en aquest petit local projecten propostes inèdites i originals. Gairebé amb la sala plena, hem gaudit d’aquesta peça d’art, curiosa de principi a fi.
En concret aquesta lluminosa història, no revela les claus suficients per descobrir el conflicte que presenta, fins ben immersa la seva trama, que galopa amb força. És capaç de mantenir la història en suspens, gràcies a una successió de fets que flueixen mitjançant uns personatges que evolucionen, erren i ens situen en un context del qual potser no es parla prou. El repartiment és magistral i acompanya aquest procés amb una bellesa natural que brilla, gràcies també a una posada en imatges llampants i intrèpides.
Crec que és difícil quedar indiferent, però sobretot m’agrada el que m’han tornat a explicar de manera diferent, quan un cop més queda demostrat que, l’amor és l’únic antídot aspre i col·lectiu que ens pot acompanyar. Una opció necessària en el temps que corren, per aprendre a no jutjar tant, i potser limitar-se a viure serenament mentrestant.

Fitxa completa i altres informacions i crítiques a Filmaffinity:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada