dissabte, 22 de gener del 2022

SEIS DIAS CORRIENTES. Directora Neus Ballús.


CENTRA EL FOCUS EN ASSUMPTES DE CALAT: REIVINDICA A LA CLASSE TREBALLADORA, I SENYALA EL REBUIG A LA DIFERÈNCIA I AQUEST RACISME, A VEGADES INCONSCIENT QUE, TOTS DES DEL PRIVILEGI CAUCÀSIC, TENIM INTEGRAT.

Crítica d'Àlex Montoya a Fotogrames, desembre de 2021.
Directora, Neus Ballús.
Guió, Neus Ballús i Margarita Melgar.
Duració, 85 minuts.
Premis:
2021: Festival de Valladolid - Seminci: Espiga de Plata i Premio del Públic
2021: 2021Festival de Locarno: Millor Actor (ex aequo): Escolar & Mellali, Premi Europa Cinemas Label.


SINOPSI

Relata una setmana de la vida de Valero, Moha i Pep, treballadors d'una petita empresa de lampisteria Si electricitat dels afores de Barcelona. Consta de sis capítols que corresponen a sis dies laborals, en els quals, Moha està de prova i narra les situacions en les quals els protagonistes es troben quan van a fer un arranjament. Cada capítol correspon a un dia de la setmana laboral i es construeixen al voltant de la relació que els tres treballadors tenen entre ells i amb els seus clients.
Tret de Filmaffinity.

La directora Neus Ballús


El meu repte ha sigut reflectir l'humor de la vida quotidiana, aproximar-se a la comèdia des de la realitat sense deixar de costat el compromís social, ni els intèrprets naturals.
Paraules de la directora Neus Ballús. Crónica de Juan Pardo, “Colegas a la fuerza”, Fotogrames, desembre de 2021.intèrprets naturals.

NÚRIA opina
Una pel·lícula que m'ha agradat molt.
A través d'una situació senzilla i quotidiana et fa reflexionar sobre la vida, sobre com som i sobre situacions i prejudicis encoberts que tots tenim i a vegades ignorem i no volem percebre.
Una pel·lícula amb ànima i sense pretensions.
La recomano molt a qui vol anar al cinema a passar una estona agradable i alguna cosa més...
MARTINA opina.
Vam triar aquesta proposta, que algú definia com comèdia híbrida, per ser una peça a mig camí entre el documental i la sàtira, bàsicament perquè ens agrada poder seguir de prop el treball de totes les persones creatives del nostre entorn. I en aquest sentit, crec que l’experiència ha sigut plenament satisfactòria, ja que, amb aquest relat que construeix curosament uns personatges, sent nadiu de Barcelona, no se t'escapa cap dels detalls que s’han volgut fer remarcar en la història.
El repartiment d’aquest llargmetratge, són persones que es dediquen a l'ofici de la lampisteria, que diria que no han tingut cap experiència en rodatges anteriorment i que suposo que han sigut escollides perquè representin el que seria un personatge que podrien ser ells mateixos. Jo només qüestiono d’aquest fet, i òbviament des d’un respecte absolut cap al treball dels altres, el fet de tenir una facultat pública destinada a formar actors i actrius. Donat que, actualment hi ha moltes persones que es dediquen a escollir el repartiment ideal, buscant aquesta autenticitat a l’hora de construir un relat, vestit per persones que han viscut allò mateix. Vull dir que, potser menystenim un ofici, que té el de poder defensar un paper.
Pel meu gust, aquest film, et manté enganxat en una trama senzilla. Una història simple i ben explicada que et condueix per una galeria de personatges que representen diferents tipus de masculinitats, generacions i maneres de fer. Una forma d’avançar i aprofundir, amb capacitat per mantenir-te amb un somriure constant i que sobretot t’ensenya l’essència d’aquelles petites coses que formen part de la vida dels personatges.

Fitxa completa i crítiques a Fimaffinity:
Entrevistes curtes amb la directora Neus Ballús:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada