divendres, 27 de setembre del 2024

VOLVERÉIS. Director, Jonás Trueba.

DE LA MÉS ABSOLUTA SENZILLESA EN LA SEVA PREMISSA, A LA GRAN I JOIOSA COMPLEXITAT QUE BATEGA DINS EL SEU INTERIOR.
Escrit per Beatriz Martínez, a Fotogrames, setembre 2024.

Guió, Jonás Trueba, Itsaso Arana, Vito Sanz.

Durada 114 minuts
Premi Principal Quincena de Cineastas de Cannes, 2024.
España, 2024.

Itsaso Arana, Jonás Trueba i Vito Sanz.
NÚRIA, opina
Una molt bona pel·lícula per començar la nova temporada de Cinema Mare i Filla.
Per les meves preferències i pel que jo entenc què ha de ser i és una bona pel·lícula, aquesta, té totes les qualitats: la primera, un sentit de l'humor intel·ligent i irònic que ens permet riure-se'n de nosaltres mateixos que, crec que és molt important per mantenir-se amb dignitat a la vida i sobreviure, em corprèn la gent que sap fer-ho amb elegància i sense ressentiment. La segona, és la qualitat de saber convertir qualsevol esdeveniment corrent de la vida quotidiana en un fet observable, criticable i objecte de reflexió. I, la tercera i última fer servir els elements del llenguatge cinematogràfic per convertir una narració, en un objecte artístic, on busca la bellesa i la troba d'una forma natural sense artificis.
Amb aquests tres elements en tinc prou per sentir-me feliç i satisfeta d'haver anat al cine... Gràcies a Jonàs Trueba!
Ahhh, disculpeu, n'hi ha una quarta que, és poder compartir tota aquesta experiència amb la Martina.

MARTINA opina

Potser, només podríem dir que, aquesta peça fa riure, ens il·lumina i a sobre ens ajuda a conviure millor amb la nostra inquietud sobre la tempesta sentimental en què, sovint ens reguen els amors. Però pel molt divertiment que ens va suposar, considero que seria dir massa poc, quan certament és cinema aparentment insuls, però pel meu gust, fet amb molt d’art i talent.
De fet, es tracta d’una comèdia que parla del tema universal i que sempre ha preocupat a la humanitat. Mitjançant una història apartament previsible i uns personatges que desprenen un magnetisme evident. Tot amb una alegre melodia que flueix entre la realitat i la ficció, anant del present i al futur. Fent amb un joc de contenció del suspens, que et transporta alegrement per tot arreu, sense que t’interessi del tot, saber on ets.
Crec que vaga la pena, et convida a estimar més i millor, tot i no saber-ne gaire. Sense cap mena de dubte ha sigut una excel·lent proposta per engegar la temporada!

Fitxa completa, sinopsi i altres informacions: