diumenge, 10 de gener del 2016

JOY. Director, David O. Russell.


EUA, 2015
Duració, 124 minuts.




                                          
                                       El director, David O. Rusell

SINOPSI
A la Joy Mangano no li agrada la feina que fa i decideix provar sort aprofitant la seva capacitat inventiva. Després de lluitar amb un munt de dificultats, aconseguirà tenir èxit amb el seu invent, una baieta que es auto-escorre... defensant la premissa del gran somni americà, on tothom pot arribar a ser ric si té una bona idea i lluita per portar- la a terme.


NÚRIA opina
El tema de la història d'aquesta pel·lícula en si mateix, no és banal, és la lluita de Joy per viure dignament aprofitant les seves qualitats inventives. Però, la manera d'afrontar el relat i els elements que el director escull per fer-ho, l'acaben banalitzant de tal manera que perd tota la força que podria tenir i acaba sent un pur entreteniment que, potser és això el què es pretenia.
Em sorprèn la frescor que tenen des dels EUA, per convertir temes que podrien ser profunds i transcendents, en temes banals i fer-los esdevenir temes per comèdia. Malgrat tot però, cal reconèixer que tenen habilitat per fer-ho i convertir qualsevol cosa, en un amable producte de consum.
Això suposa moltes vegades que, no et toquen cap fibra sensible i potser t'acaben decebent les teves expectatives inicials, sobre un tema que potser podia donar-nos alguna cosa més.
A la cartellera hi ha més coses interessants o distretes, no hi perdeu al temps en una pel·lícula que podria ser feminista, però no ho és, que fa només una mica de gràcia...i al cap i a la fi, no saps ben bé que et vol explicar.
Malgrat tot i com podreu comprovar, la Martina li veu més qualitats...

Martina opina

Quan sortíem del cinema, ja vaig tenir clar que, allò que més m'agradava d'aquesta pel·lícula era la capacitat de fer una bona producció d'una història sense massa res. Aquesta, és potser una virtut que podem trobar sovint en el cinema americà, però que francament a mi m'agrada i em sorprèn. Ja que com a espectadora em permet gaudir de bones estones, tot i que, sovint l'obra no arriba a penetrar més enllà. 

En fer la tria, en aquest cas, em sentia atreta pel repartiment dels dos protagonistes: Jennifer Lawrence i Robert De Niro. Però també reconec que, m'anava bé garantir una estona d'entreteniment amb una història fresca, optimista i amb la capacitat innata de la societat americana de promoure que, tots els somnis són realitzables amb esforç i constància. 

Us recomano que aneu a veure aquesta obra, si esteu disposats a navegar per les profunditats d'una família pintoresca, on les diferents generacions conviuen de forma intensa i es revelen els uns als altres, les claus dels seus aprenentatges vitals. Una història d’èxit, humana i entretinguda, on malgrat pel meu gust, s'inverteix massa temps en explicar els fracassos esdevinguts, per finalment explicar com aconseguir un èxit i que tot acabi bé. 

A més, val a dir que, està feta amb el més pur estil “Yanki” i el seu característic reconeixement social per la lluita d'un esperit emprenedor i d'una perseverança destacable.
CONTRADICCIONS i INFORMACIONS :
Jennifer Lawrence, que fa de Joy, ha escrit un assaig sobre les diferències de sous entre homes i dones a Hollywood, del que encara no n`ha pogut parlar en públic.
De mitja les dones cobren un 21% menys que els homes.
Quan va assabentar-se que, els actors de “La gran estafa americana”, havien cobrat més que ella, va declarar: d'això se'n haurà de parlar... aquesta és la realitat, encara que ens demanin fer les mateixes coses.

Isabella Rossellini, que és la “novia” del pare Trudy a la pel·lícula i la financera de Joy, és filla de l'Ingrid Bergman i Roberto Rossellini.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada