dijous, 22 d’abril del 2021

MINARI. Historia de mi família. Director, Lee Isaac Chung.

 

PARLA TAMBÉ DE LA IDENTITAT, DE LA PERTINENÇA O NO A UN ESPAI DETERMINAT, AIXÒ REPRESENTA LA PLANTA QUE DÓNA NOM A LA PEL·LÍCULA, CAPAÇ DE CRÉIXER EN QUALSEVOL LLOC I ALIMENTAR A RICS I A POBRES.

Paraules escrites per Beatriz Martínez en la seva crítica a Fotogrames, març de 2021.

Guió, Lee Isaac Chung.
Duració, 115 minuts.
EUA, 2020.
Premis 2020, Sundance, Gran premi del Jurat i Premi del Públic.


SINOPSI

David és un nen coreà-americà de set anys, veu com a mitjans dels anys 80, la seva vida canviarà força, quan el seu pare decideix anar-se'n amb tota la família a muntar una granja en una zona rural d'Arkansas. El pare té el desig d'assolir el somni americà.
El director, Lee Isaac Chung.
D'ON SURT AQUESTA HISTÒRIA
Lee Isaac Chung explica la història de la seva família que, va arribar de Corea del Sud als Estats Units, perseguint el somni americà a finals dels setanta, quan ell era encara un nen.
Paraules del director, dites a l'entrevista feta per Laura Pérez. Fotogrames, març de 2021. 

NÚRIA opina.
En realitat aquesta ha estat un film que hem anat a veure per casualitat, nosaltres volíem anar a veure Druk d'en Thomas Vinterberg- figues d'un altre paner-, però un error de cartellera ens va portar a haver de decidir-nos per aquesta que, no ens feia cap il·lusió a cap de les dues.
De tota manera és un film que tot i que té els seus moments dramàtics, és amable i condescendent amb els fets i els personatges. És un film sincer que es pot veure amb família.
No m'ha desagradat gens veure-la, tot el contrari.

MARTINA opina.
Aquesta pel·lícula fa molts mesos que en fan el tràiler, anunciant que pròximament estrenaria i francament m'havia fet sempre força mandra. Motius pels quals no la contemplava. Apuntava a una trama apta per tots els públics, poesia sobre la vida en família i un relat florit de la vida banal que, pensava que no em fascinaria.
Per tot, ens hi hem trobat accidentalment, perquè ens hem citat al cinema Balmes que estava tancat per ser dimarts i amb la política COVID en dansa i després de córrer en cerca d'una alternativa en aquell horari. Un cop ficades en una sala, reconec que he pogut gaudir-ne i fins i tot trobar-li forces virtuts.
És una història que pel meu gust està ben empaquetada, on tots els personatges tenen la profunditat suficient perquè puguis conèixer a fons i simbolitza la vitalitat de lluitar per la llibertat individual en societat.
Amb valors, optimista i integradora crec que aquest relat segueix la història d'un matrimoni. Una parella actual que dubta, contempla el fracàs de la unió i que en construir una família, troba en els fills, el motor de lluita pels seus somnis. Explorant en aquest procés, d'entrar en les entranyes dels entrebancs que s'imposen en aquest camí, aprenent a trampejar i fer pinya, acompanyant també, als qui es fan grans del seu voltant.
En tot cas m'ha semblat una celebració de la vida, un puzle senzill que apunta totes les etapes que la componen i convertint-se així en una opció d'entreteniment que, considero molt competent per una sessió de cine familiar.

SOBRE LA PLANTA MINARI QUE DÓNA NOM AL FILM
És una planta que va portar la meva àvia i ni tant se val m'agrada menjar-la. M'agradava perquè era l'oportunitat d'anar a jugar al riu, mentre ella la recollia. Era un moment per estar junts. És molt medicinal i purifica l'aigua i la terra. El curiós és que no s'utilitza la primera collita, sinó la segona que creix més forta.
Paraules del director, dites a l'entrevista feta per Laura Pérez. Fotogrames, març de 2021.

QUI LA PRODUEIX?

La productora Plan B d'en Brat Pitt.
Al director li va agradar molt treballar amb ells, ja que li agrada molt allò que fan, puix que moltes de les seves pel·lícules americanes del sud preferides, són seves. Diu que són molt llestos que saben molt de cinema que el van ajudar molt amb les seves anotacions i amb el seu equip fantàstic.
Paraules del director, dites a l'entrevista feta per Laura Pérez. Fotogrames, març de 2021. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada