dijous, 27 de setembre del 2012

Núria opina, TO ROME WITH LOVE


Trobo molt interessant la incursió que darrerament en Woody Allen està fent d'algunes capitals europees, on es sobreentén un homenatge i una admiració cap els seus orígens i cap un públic fidel que assisteix a totes les seves estrenes i vol passar-ho bé amb un humor subtil i intel·ligent on els diàlegs tenen un protagonisme important.

Després de Barcelona, Londres i París, ara li tocava a Roma la ciutat mare de tot aquest embolic que ara és en part Europa. Ciutat que es mostra amable i simpàtica i acollidora, gràcies al caos que aquesta no ha pogut evitar, per tal de donar resposta a la modernitat. Ciutat que deixa bocabadats a tots aquells que s'atreveixen a anar-hi, perquè si parlem d'història i de cultura, en cadascun dels seus racons estan escrites amb majúscules.

Els personatges, romans, i italians i americans que aterren a Roma per diferents raons, són divertits i estrafolaris. És aquest dibuix de personatges el que permet a Woody Allen fer una crítica mordaç, àcida i tendre, de les seves pròpies “neures”, que acaben essent també, les d'un determinat public que és el seu, en el que ens agraden les seves històries perquè hi reconeixem aspectes molt familiars dels subjectes del nostre entorn.

La seva narració arrenca amb molta força i cap a la tercera part de la pel·lícula perd una mica el ritme i tot resulta massa evident, però crec que se'n surt airós. M'ha agradat i està bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada