diumenge, 28 de juliol del 2013

Núria opina. LA MEJOR OFERTA

Una pel·lícula d'entreteniment elegant, ben feta i sense pretensions. Però, en la meva opinió amb un error de càsting, el de la protagonista , però amb molts encerts com el de l'elegant subhastador, Geoffrey Rush o el del còmplice amic pintor fracassat o el del jove inventor.
És una pel·lícula sobre l'amor i el seu extraordinari poder transformador i devastador al mateix temps.
La història sense ser ni novadora, ni sorprenent, està ben construïda i narrada. L'art i els seus agents, amb els seus objectes i subjectes planen per tota la història, en uns ambients molt cuidats i plens de bellesa.
Malgrat pot semblar una la pel·lícula carregada de frivolitat tant per l'ambient com per el desenvolupament de la trama, té un punt de tendresa irònica que la fa humana i propera i ens permet acostar-nos a les raons vitals de qualsevol dels tres personatges masculins. Aquest podria ser el segell identificador d'en Tornatore?

Mentre que el femení, més distant i inassequible, ens acostaria més a una possible metàfora de l'art; és una simulació de quelcom i per això és bell? Té la seva pròpia vida i deixa de simular per ser ell mateix i aquí rau la seva pròpia bellesa?..., són reflexions que ens podem o no ens podem fer, tot dependrà de cadascú i això, no ens traurà la llibertat de gaudir de la “peli” com ens doni la gana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada