dijous, 9 de gener del 2014

Núria opina, INSIDE LLEWYS DAVIS

 
En una entrevista que he llegit dels germans Coen amb motiu de l'estrena d'aquesta pel·lícula veig que diuen coses molt interessants per poder entendre el tipus de cine que els agrada fer. En primer lloc, diuen que no entenen com són considerats “outsiders”, ells es consideren part de l'establishment, ja que, no tenen problemes per trobar finançament per les seves pel·lícules i els actors famosos volen treballar amb ells, encara que sigui a un preu molt més ajustat de la seva cotització habitual.
No els interessen els diners ni els luxes. Assumeixen com a seves totes les pel.lícules les bones, les menys bones i les dolentes. Allò que no volen de cap de les maneres és començar a fer” bodrios” per tal de poder pagar els seus deutes.
Un altre detall, molt important és que, els interessen les històries de perdedors perquè les consideren molt més interessants.
Un cop dit això, podem començar a parlar de la seva darrera pel·lícula que està inspirada amb un cantautor de mùsica folk song, Davew Van Ronk, un dels mentors de Dylan que es va quedar sota l'ombra del Gasligt Café, mentre Dylan triomfava.
La història està estructurada com una narració circular cap a endarrera, que comença i acaba al mateix lloc. Aixó, per mí, és molt important perqué dóna sentit a tota la història narrada, on una possible conclusió podria ser, “en sac foradat tot són gemecs”
L'actor i cantant guatemeltec, Oscar Isaac, fa una interpretació del personatge excel·lent, donant-li un to desmenjat, esquerp i antipàtic, molt adient al personatge que interpreta, que malgrat tot no deixa de tenir el seu encant
La imatge filtrada amb tonalitats grisses i ocres própies de l'hivern ens recrea la bellesa laconica i atormentada d'una bona cancó folk.
La reflexió final podria ser, què determina que un, Llewys Davis, es quedi al sofà de casa un amic, i l'altre, Bob Dylan, posem per cas, passi a la suite d'un gran hotel ??
Film molt ben fet, que m'ha agradat però no sé per què, no m'ha entusiasmat. Potser perquè aquesta pel.lícula l'he esperat molt i amb masses espectatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada