divendres, 17 de gener del 2014

Martina opina. THE GRANDMASTER



Aquesta obra del gran geni de l'estètica Wong Kar Wai, narra la vida del mestre de Kung Fu, IP Man, qui fou el mestre de Bruce Lee. Està seleccionada com una de les nou possibles aspirants al Oscar per la millor pel·lícula estrangera.
Per qui vulgui saber-ne més li recomano un bon article que explica les diferencies entre les 3 versions que s'han estrenat d'aquesta mateixa pel·lícula que, el seu creador ha trigat 3 anys en acabar. 

Aquesta, la trobareu a Caiman Cuadernos de Cine:https://www.caimanediciones.es/the-grandmaster-diferencias-entre-la-version-china-y-la-version-europea/
Diuen que, els personatges fan tot el possible per poder trobar la pau interior, la serenitat i la felicitat. En aquesta història, trobem perfectament retratats els caràcters que representen aquesta recerca del sentit de la vida.
Una obra d'una bellesa extrema, amb molta acció, simbolisme i varies lectures, per tots els gustos. Per mi un plaer haver-me perdut entre el món de la filosofia del Kung fu, la historia del rol de les grans figures d'aquesta art marcial durant l'era prèvia a l'ocupació del Japó (1937-1945), el qüestionat paper d'una dona en una societat que la manté a l'ombra, els processos d'aprenentatge...etc.
Sens dubte opino que, l’experiència val la pena, ja que, una vegada més, m'ha suposat veure una peça d'art posada en la gran pantalla.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada