divendres, 21 de febrer del 2014

Núria opina. NEBRASKA

No tenia cap intenció de veure aquesta pel·lícula d'aquest director, ja que, el seu anterior film, “Los descendientes”, no em va agradar gaire i em va semblar un tractament força banal, d'un tema que no ho era gens.
Sort de la proposta de la Martina. Ha passat un any i el director canvia de registre i de grup social i l'encerta de ple, i fa una pel·lícula rodona en tots els aspectes.
La història és molt senzilla i succeeix entre Billing (Montana) i Lincoln (Nebraska). Un pare, vol fer aquest viatge per cobrar un suposat premi que li ha tocat, el fill tot i que sap que és una estafa, l'acompanya,
L'estructura de la narració funciona com una clàssica road-movie, on aquests personatges vulgars que, en les seves vides no passen massa coses, ni interessants, ni rellevants, al llarg de l'evolució d'aquest viatge es van redescobrint. Amb uns paisatges tan desoladors com les seves vides i nosaltres, amb la nostra mirada inquieta ens anem sorprenent amb un món, una història i uns personatges,entranyables i amb una història que commou per la seva tendresa i senzillesa.
Tot això gràcies a la vareta màgica d'un director que converteix una història de perdedors en blanc i negre, en una bonica història de la bondat i la dignitat d'uns personatges, i comparteix amb nosaltres un món que, altrament alguns no podríem ni imaginar.

Aquesta és una de les grans avantatges del cinema, on podem conèixer altres mons lluny del propi i si a més a més d'això, ens pot commoure i moure alguna cosa dins nostre, què més volem?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada