dijous, 24 d’abril del 2014

LE PASSÉ. Director, Asghar Farhadi.

El director, Asghar Farhadi.




NÚRIA, opina

Aquesta pel·lícula l'he trobat boníssima.
Té tots els ingredients per obtenir-ne un bon resultat: una bona història, una actuació immillorable, un bon guió i, un bon director que sap treure'n suc de tots aquests elements, per aconseguir una pel·lícula magistral que, impacta, sorprèn i emociona.
Aquesta història, ens parla de la gran complexitat de les relacions humanes. Com les actuacions que en un moment determinat hem tingut, ens poden marcar i provocar-nos uns estats d'ànim dels que no ens podem alliberar tan fàcilment..., però, podem lluitar per tal de treure'ls a la llum i exposar-los a la visió dels altres, per tal de, tirar endavant, tot experimentant un fort dolor que, ens permetrà comprendre que el punt de vista de l'altre mai ens és alie, quan l'estimació és la bandera que tots defensem com a territori sagrat.
Les bones pel·lícules, a part d'emocionar-nos tenen l'avantatge que poden suscitar en cada espectador una lectura diferent. Aquesta, és una de les seves virtuts.
Gràcies Asghar Farhadi.

MARTINA, opina

Feia temps que no veiem una pel·lícula tan absorbent, intensa i amb una història tan ben narrada.
Aquesta obra, del gènere del drama, explica una sèrie de situacions que esdevenen en les relacions dels membres d'una família moderna. Per mi, defineix la no simplicitat de la gènesi humana, i ho fa mitjançant un fil conductor basat en el moment de dos progenitors separats físicament de les seves respectives parelles civils i que volen fer front al passat, tot iniciant els tràmits per poder casar-se novament i tenir un fill plegats.
Una peça d'art que, de forma subtil ens desglossa totes les peces que configuren el món interior d'aquestes dues persones i també, de totes aquelles persones que constitueixen el seu entorn.
Una commovedora imatge de la depressió, del segle XXI i al meu entendre, una lectura molt humana de la vida. També, una manera de presentar les situacions d'aquestes persones sense comprometre la seva moralitat, sense qüestionar el seu posicionament i sobretot, situant de forma molt digna cada un dels elements que formen part d'aquesta història tan humana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada