divendres, 13 de desembre del 2019

IL TRADITORE. El Traidor. Director, Marco Bellocchio.


ENTRE EL FRESC HISTÒRIC I L'ESTUDI D'UN PERSONATGE, BELLOCHIO REALITZA UNA PEL·LÍCULA EN CLAROBSCUR DE GRAN POTÈNCIA VISUAL I DISCURSIVA.
Paraules d'Israel Paredes Badia en la seva crítica, “Un mundo de imágenes” per la revista Dirigido por... Desembre de 2019.


Guió: Marco Bellocchio. Valia Santella, Ludovica Rampoldi, Francesco Piccolo.
Duració: 145 minuts.
Itàlia, 2019.
Premis: 2019
Festival de Cannes, Secció oficial.
Festival Sevilla, Millor actor, Pierfrancesco Favino.



SINOPSI
El traïdor” se centra en la figura de Tommaso Buscetta, famós mafiós sicilià que el la dècada dels vuitanta denuncià als principals líders de la Cosa Nostra, com Pippo Caló o Salvatore Riina (cap del clan dels Corleone). La seva denúncia va acabar amb la captura i detenció de 475 implicats en el famós macroprocés de Palerm. 

Filmografia de Marco Bellocchio:


El director, Marco Bellocchio.
NÚRIA opina.
Una pel·lícula feta per un bon director i narrador italià, de reconeguda trajectòria,
sobre la història d'Itàlia que, alguns vàrem viure amb no prou coneixement i amb una certa sorpresa i desconnexió.
Aquest film ordena els fets a partir d'una circumstància real, la declaració obligada i forçada d'un dels capós de la Cosa Nostra, Tommaso Buscetta i el posterior judici a 475 implicats, tot això liderat pel jutge Giovanni Falcone que, en aquells temps es va convertir en una veritable estrella dels mitjans.
Una bona història per no oblidar l'existència de les clavegueres de l'Estat que, utilitza quan li convé. I posar en dubte la tan proclamada separació de poders de la democràcia...
Una bona opció pels amants de la curiositat històrica portada al cinema, ja que, veuran una bona pel·lícula.

MARTINA opina.
Amb aquest thriller l'espectador pot entrar a les entranyes de la crueltat d'una trama més de corrupció, observar la gèlida fredor d'aquest negoci i analitzar-ne la trista intervenció de la justícia.
Crec que el treball del relat és exquisit, sensat i amb un estil molt particular que permet que puguis senzillament captar el fet essencial del que he definit, amb poques paraules en el paràgraf anterior.
Val a dir que pel meu gust, les històries de narcotraficants, no solen ser-me de fàcil digestió, ja que, suposo que m'enerven i busco la distància. Tot i això, en aquest cas crec que n'he pogut gaudir, ja que, es presenta amb una equilibrada combinació entre el que és previsible i el que et volen ensenyar de manera autèntica.

MAXIPROCÉS CONTRA LA MAFIA A PALERM:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada