dissabte, 7 de desembre del 2019

LA HIJA DE UN LADRÓN. Opera Prima de la directora BELÉN FUNES.


LA HIJA de un LADRÓN” ÉS UN REGAL A LES SARES QUE HI HA AL MÓN, AMB CONNOTACIONS FEMINISTES.
Paraules d'Eduard Fernández en l'entrevista feta a ell i la seva filla Greta, per en Josep Lambies i publicada al Time Out de 21-27 de novembre de 2019.


Guió, Marçal Cebrian i Belén Funes.
Premi a la Millor actriu al Festival de Donostia 2019, per Greta Fernández.
Duració, 102 minuts.
España, 2019.


SINOPSI
Sara sempre ha estat sola. Ara té 22 anys, un fill nadó i un germà en una casa d'acollida. El seu pare Manuel, reapareix a les seves vides després d'una llarga absència i sap que no farà res més que, complicar-li més la seva ja complicada vida. 
La directora Belén Funes i l'actriu Greta Fernández.
Filmografia de la directora:
https://www.filmaffinity.com/es/search.php?stype=director&stext=Bel%C3%A9n%20Funes

Per menys d'un euro podeu veure a Filmin el seu segon curt:
I, el seu primer de 2015:

NÚRIA opina.
La directora Belén Funes ha fet una pel·lícula bella i extraordinària. Ens ensenya una vida on tot el què és aleatori, allò que no escollim, allò sobre el que no decidim, és dur i molt advers. Podríem dir que la vida, per massa gent, es converteix en una mena d'enemic contra el qual cal lluitar i trampejar com puguis per continuar vivint... 
Com a tots, la majoria de les coses importants que ens passen a la nostra vida i que ens determinaran irresistiblement, no les escollim. No escollim el lloc on naixem i la circumstància històrica, ni de qui naixem, ni la nostra herència genètica, ni el sexe. Després, potser en aquest esdevenir del viure, podrem escollir algunes petites coses que potser seran o no molt importants i transcendents en les nostres vides, però no tothom té temps, ni l'oportunitat de fer-ho, ni la força per fer-ho. Podria estar escrivint d'aquesta pel·lícula hores i hores, però no cal cansar a ningú...
Narració fonamentada en la imatge i els silencis que, en aquest cas, explica el gruix més important d'aquesta història. Això només ha estat possible, gràcies a l'excel·lent interpretació que fan tots els protagonistes d'aquesta història, però especialment la del personatge principal la Sara, de la qui Greta Fernández sap brodar amb una gran saviesa.
Belén Funes, ens explica la història d'una heroica Sara, admirable per la seva edat, que tirarà endavant la seva vida amb valentia i dignitat, sense aturar-se perquè no pot, s'ensorraria.
Descartar-la per tots els que no volen al cine a veure,  la dura realitat que tenim a un metre de casa nostra.

MARTINA opina.

Aquesta obra succeeix lentament, segurament amb la intenció de fer-te evident el context del personatge que polidament construeix i amb moltes referències expresses a qüestions particulars de la ciutat de Barcelona.
Reconec que se m’ha posat fatal, fent latent que causa l’efecte buscat i on gràcies a una feina excel·lent de l’actriu principal, Greta Fernández, empatitzes i pateixes (des de la còmoda butaca) la impotència d’una dona valenta, lluitadora i qui és capaç de mai rendir-se.
M’ha semblat molt sensible el missatge que m’ha emès, amb el relat exhaustiu de la vida d’una dona ferida i que se sent molt sola. La que tot i haver de transitar per una vida que no ha triat, ràpidament entén, que a ella aquesta, li ha mostrat la seva cara menys amable. Tot i això no s’atura, ni es planteja coses i senzillament lluita per anar endavant. 

Una entrevista força interessant amb tots els protagonistes del film, feta en el marc del Festival de Donostia:
https://www.youtube.com/watch?v=kOoBQHcTtpg


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada