dissabte, 30 de novembre del 2019

VENTAJAS de VIAJAR en TREN. Direcció, Aritz Moreno. Opera prima.


LA VERSEMBLANÇA ESTÀ SOBREVALORADA.
Tret de la pàgina dels Premis Goya, on surt la informació del film.


Guió, Javier Guillón. Basat en la novel·la del mateix nom d'Antonio Orejudo
España, 2019.
Duració, 102 minuts.


SINOPSI
Una jove editora Helga Pato és abordada amb una desconcertant pregunta per un company de seient del tren on viatja:
-Li ve de gust que li expliqui la meva vida?
El company resulta ser el psiquiatre Angel Sanagustín, expert en trastorns de personalitat.
Aquest li explica a l'Helga la sòrdida i delirant història del pitjor cas clínic, amb el que mai s'ha hagut d'encarar, el de Martín Morales de Ubeda, un malalt paranoic extremadament perillós i obsessionat entre moltes altres coses, pel poder de les escombraries com a element de control.
Aquest encontre fortuït al tren, marcarà el futur de l'Helga i de tots els personatges involucrats en la trama.

El director Aritz Moreno.
NÚRIA opina.
Aquesta és una pel·lícula que reivindica el poder de la ficció per explicar històries inversemblants i riure's del món i d'un mateix, a través del sarcasme.
Una pel·lícula molt agosarada pel seu plantejament narratiu d'històries que, van sorgint unes dins les altres i que al final es van retrobant per donar-nos unes certes claus per la seva interpretació. Un relat salvatge i imaginatiu.
M'ha agradat molt l'òpera prima d'aquest director basc que, em pensava que era una dona i que em tenia intrigada una certa mirada masculina que jo, li he trobat al film.
Bon cinema espanyol per passar una bona estona, amb un elenc d'actors prodigiós. 

MARTINA opina. 
L'inici d’aquesta obra ja és “pel·liculer”: un espai neutral com és un tren, dos personatges compartint un viatge amb un destí indeterminat i un que li pregunta a l’altre, si vol que li expliqui la seva història... D’aleshores en endavant, mitjançant una manera de relatar força original, sofisticada i cronològicament desendreçada, tot i no ser gens caòtica, s’anirà dibuixant un relat d’intriga  que, ens portarà a entendre una mica més dels protagonistes.
Pel meu gust cinema ben fet, diferent i amb personalitat. Amb un repartiment de primera, una posada en escena cuidada i una bona dosis de sarcasme frívol, el ritme esdevé pausat, tot i l’atmosfera inquietant, de tot plegat.
Mitjançant un misteri i mirades des de tots els angles, aquest autor demostra, que té un estil seu i molt estrident. En un moment de la segona part de la història vaig perdre el fil, però va ser momentani i potser en destacaria sobretot la cerca de nous llenguatges. On parlar de la complexitat humana no esdevé necessàriament desagradable.

Una petita broma de l'autor del text:

Entrevista escrita amb el director:

Crítica a Fotogrames:

Fitxa completa, crítiques i cines on la podreu veure:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada