dimecres, 16 de desembre del 2020

SENTIMENTAL. Director, Cesc Gay.

DAVANT L'ACLAPARADORA OFERTA DE CINEMA QUE, APOSTA PER IMATGES TAN IMPONENTS COM BUIDES, SUPOSA UNA VERITABLE DELÍCIA TOPAR-SE AMB UNA PROPOSTA COM AQUESTA QUE, SEDUEIX AMB PARAULES. 
Paraules de Juan Pando, al Fotogrames digital, 29/10/2020.


Direcció i guió, Cesc Gai.
España,2020.
Duració, 82 minuts.

SINOPSI

Julio (Javier Cámara) i Anna (Griselda Siciliani), fa molts anys que viuen junts i han establert una dinàmica de relació a través de les petites picabaralles quotidianes, cadascú té les seves rutines i viu en el seu món.
Anna, convida a una parella veïna que fa molt de soroll i dels que parlen molt sovint, a un sopar informal a casa seva...

El director i guionista, Cesc Gay.

ANTECEDENTS de L'OBRA
Adaptació cinematogràfica de l'obra de debut teatral d'en Cesc Gay, “Los vecinos de arriba” de 2015.

NÚRIA opina.

Una pel·lícula que la seva fortalesa està principalment en el text i que no tindria el valor que té, si darrere d'aquest no hi hagués una bona interpretació, com és el cas. Justament aquestes dues característiques del film el converteixen en una obra més teatral que, cap altra cosa.
De tota manera, com a comèdia, per passar una bona estona i divertir-se, la recomano molt, ja que, és una comèdia intel·ligent que considera a l'espectadora com això.
També i tenint en compte els temps que corren per la cultura, penso que cal recolzar qualsevol iniciativa en aquesta línia.

MARTINA opina.

Aquesta pel·lícula té el mèrit de ser inusitada, tot i tenir per títol un adjectiu que identifica el tema entorn del què farà la seva dramatúrgia i de no arriscar amb el repartiment d'actors i actrius i et sorprèn amb una història autèntica i consistent.
Una comèdia que es destapa lleugerament, amb elegància i amb la construcció d'uns personatges que, són més sofisticats del que a priori podem esperar. Parteix d'un escenari que com a recurs narratiu no es presenta massa innovador. Però que al meu entendre, mitjançant el sentit de l'humor, et diverteix amb un compàs alegre i el que sobretot investiga en un dels projectes més innovadors de les relacions humans. Entra en el món de les parelles, on al meu entendre no existeixen els dogmes, ni les solucions universals, ni tampoc, les complicacions amb resolucions senzilles. Ho fa amb només quatre personatges que identifiquen qüestions, caràcters o conductes que et traslladen a escenaris amb clixés, on posem etiquetes ràpidament i et planteja la possibilitat de convertir un divertiment en una trama real, transcendent i sobretot, menys untada del que esperava.
Per tot això esmentat, la considero una opció recomanable, d'entreteniment intel·ligent i ben fet.

Aquesta és la crítica de la que s'ha tret la frase inicial, d'en Joan Pando a Fotogrames:

La informació completa a Filmaffinity:

Entrevista amb el director, Cesc Gay:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada