divendres, 30 de novembre del 2012

Martina opina. HOLY MOTORS


     Aquesta és una narració de ficció, on un personatge d’edat avançada comença el dia sortint d’una gran mansió parisenca tot  despedint-se de dues criatures i una dona, que suposo que  hem de deduir, que són la família d’aquest senyor que se’n va a treballar. Seguidament, aquest puja a una luxosa limusina on la seva xòfer,  una dona elegant, formal, pausada i curosa, li explica que aquell dia tenen 11 cites planificades. D’aleshores ença comença un historia esbojarrada, frenètica , abstracte i estèticament molt cuidada, per una obra artística que, crec que convida a pensar que és del genere cinematogràfic  en el que cal fer-ne una interpetació individual.
     La meva, consisteix a pensar que el personatge principal il·lustra un actor de cine podria ser  del segle vinent, que té un ritme laboral trepidant en el qual ha d’interpretar a 11 personatges diferents. Pels quals, ha de lluitar amb una solitud i violència extrema, ja que sembla ser que, la mort és l’eix temàtic de la majoria de les històries. 
     Per mi, totes les històries que impliquen aquestes trobades, poden tenir un significat simbòlic i crec que poden aportar critiques molt interessants a la societat actual. És per això,  que vull que aquesta pel.licula,  es converteixi en una de les peces de la meva videoteca. La trobo que és original, analítica i que aporta idees interessants utilitzant de manera equilibrada tots els ingredients per una bona sessió de cinema de ficció: raresa, idees obertes i caòtiques, interpretacions de l’argument vario pintes i una especial cura en escollir la música, els actors, els escenaris i la posada en escena. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada