diumenge, 24 de maig del 2015

PRIDE. Director, Matthew Warchus.

Regne Unit, 2014
Duració, 120 minuts.
Comèdia dramàtica, basada en fets reals.


Sinopsi
Margaret Thatcher governa i el Sindicat Nacional de Miners (NUM), ha convocat vaga. Durant la manifestació de l'orgull gai a Londres, un grup de lesbianes i gais es dediquen a recaptar fons per ajudar a les famílies de miners. Però hi ha un petit problema, el sindicat no vol els diners.
Els activistes però, no es desanimen. Decideixen saltar-se el sindicat i anar directament als miners. Trien un poblet de Gal·les i hi van amb el seu minibús. Allà començarà la història d'apropament i rebuig de dues comunitats totalment diferents que, s'uneixen per una causa comuna. Basada en fets reals.

En Festival de Cannes 2014, guanya el guardó Queer Palm.

tràiler:

El director Matthew Warchus

NÚRIA, opina.
La Martina, ja explica en la seva crònica les raons per les quals vàrem anar a veure aquesta pel·lícula. Altrament no l'hauríem vist i ens hauríem esperat a veure-la a la tele o al cine a la fresca de Serrat, doncs, és una pel·lícula molt adient per aquesta circumstància. Comèdia social de bon rotlle que donada la seva idiosincràsia i amb un bon guionista, pot resultar una pel·lícula per passar una bona estona amb un rerefons, sobre el fàcil o difícil que és l'entesa humana i la importància de ser solidaris perquè anem avançant.
Jo em sento molt a gust amb aquest humor anglès, irònic però amable al mateix temps i que, sap riure-se'n d'un mateix, més que dels altres.
La recomano a tothom que tingui ganes de passar una bona estona sense estridències.

MARTINA, opina.
Sorprenentment ahir, un dimarts plujós de maig, teníem pensat d’anar als cinemes Girona a les 22 h, ja que, era l’única sala de Barcelona on feien la pel·lícula “Esmorga”, del director Ignacio Villar. Resulta però que, no va poder ser. Ja que, quan vam arribar-hi, la persiana estava tancada, ni un simple avís dels motius per què no obrien i cap signe d’activitat. En definitiva, podria ser perfectament que la Núria i jo, fóssim les úniques ciutadanes que patíssim les conseqüències d’aquest fet, però a mode informatiu, jo considero que, se’ns deu una explicació.
Per tant, l’elecció de Pride, va venir donada pels fets anteriors i una mica a contracor. Ja que, les altres opcions que ens oferien a la sala que teníem a prop potser, tampoc ens acabaven de convèncer per l’ocasió.
L’obra parla de la relació entre el moviment Gai i Lèsbic de l’Anglaterra dels anys 80 i els piquets miners del període entre el 1984 i el 1985. Explica de quina manera es van acostar les lluites d’aquests dos col·lectius.
Potser, no és molt interessant comprendre els motius pels quals es van aproximar lluites que a priori semblaven molt dispars, però que a final de comptes treballaven ambdues, per la igualtat. Però si que considero que, al final hem gaudit, ja que està compassada per un humor senzill, humà i força primari que, fa dels tòpics idees creatives i et permet portar un somriure posat durant tota la narració.
No tinc massa res a dir, ja que, tampoc crec que hi hagi massa més a comentar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada