divendres, 1 de maig del 2015

SEARCHING for MERITXELL. FESTIVAL de CINEMA d'AUTOR de BARCELONA. del 24 d'abril al 3 de maig.

Espanya, 2015. 
Directors Burnin' Percebes.
Duració, 55 minuts.
Gènere: comèdia.
Secció del festival: Futurs (im)possibles.


Els directors, Burnin' Percebes.

En aquests enllaç, podreu trobar la programació del festival  fins el dia 3 d'abril i informació sobre la pel·lícula que vàrem veure.

NÚRIA opina.
Crec que és una bona opció pels amants del cinema seguir els festivals, sobretot els que tenim més prop. Aquests dies en tenim un de força interessant a Barcelona, el festival de cinema d'autor.
Nosaltres només hem pogut veure una pel·lícula que, feien a una hora i un dia determinat, amb una clara opció pel cinema espanyol.
M'he divertit i rigut força veient, l'originalitat d'un projecte senzill i sense pretensions.
Felicito als seus autors i els desitjo que puguin anar treballant i continuar aprenent, que és el que toca.

MARTINA opina.

Burnin Percebes és com es fa anomenar el col·lectiu format per Joan Gonzàlez i Nando. Aquests dos joves, són també responsables d'una sèrie d'animació per a Internet , alguns curts i aquest llargmetratge de 50 minuts que han presentat al festival de cinema d'autor de Barcelona 2015.
En primer lloc en destacaria l'humor que empeny un guió basat en la història del protagonista, qui sembla que, jove i perdut busca algun destí incert.
La veritat és que es pot felicitar a aquests creatius per haver executat una iniciativa creativa totalment característica, situada en l'univers particular dels seus autors i que sense més, et transporta amb humor per un seguit de situacions absurdes que, si més no, desconcerten.
A mi personalment no m'ha agradat ni l'historia, ni el frenètic ritme musical i molt menys el sense sentit d'un guió que potser es limita a ser un divertiment dels dos nois i no m'ha suggerit res especial. Vull dir que, crec que està molt bé experimentar i sobretot aconseguir fer una obra cinematogràfica de més durada que un curt metratge, però aquesta en particular, a mi, m'ha semblat un primer esborrany o primer pas, en el llarg camí que requereix qualsevol procés creatiu.
En definitiva felicito que, aquest festival aculli una secció que anomena "futurs impossibles" on donen lloc a promeses del sector. Sobretot em va interessar, acabada la sessió, haver pogut escoltar als joves autors en un torn obert de preguntes on van explicar-nos el seu procés creatiu.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada