dissabte, 12 de març del 2016

CAROL. Director, Todd Haynes.

Guió. Phillips Nagy
Nacionalitat, EUA i la Gran Bretanya, 2015.
Duració, 118 minuts.
Estrena, 3 de febrer de 2016.

Sinopsi
Anys 50, Estats Units d'Amèrica, ciutat de Nova York. Therese és una jove dependenta d'uns grans magatzems que vol esdevenir fotògrafa. Carol és una dona madura, rica i benestant que pertany a l'alta societat novaiorquesa, està casada i té una filla. En els magatzems es coneixeran i tot seguit, naixerà alguna cosa entre elles. Juntes viuran una història d'amor, poc convencional per l'època que els comportarà certs problemes. 





El director, Todd Haynes.
 Filmografia:
 2007- I'm Not There.
 2002- Lluny del cel.
 1998- Velvet Goldmine.
 1995- Safe. 
Informació sobre l'origen del guió del film.
Patricia Highsmith va escriure i publicar l'any 1952, “The Price of Sal”, novel·la ambientada a Nueva York els anys 50, on narra l'amor entre dues dones. Quan la va publicar tenia 27 anys i ho va fer amb un pseudònim, Claire Morgan, en aquells moments les novel·les de lesbianes no estaven gens ben vistes. El 1989, es reimprimeix amb el títol de Carol i amb el veritable nom de l'autora. L'autora va fer unes declaracions, on va expressar que, li sabia greu no haver-ho fet en el seu moment amb el seu nom, ja que això potser hauria ajudat a altres lesbianes. Hi ha qui afirma que la història té una part autobiogràfica.
Va vendre un milió d'exemplars.
El guionista va respectar l'essència de la història però va introduir alguns canvis que, li van semblar més adients per la versió cinematogràfica.

Informació treta de diferents fonts: Viquipèdia i altres.

Curiositat: veien la pel·lícula “Milenium” a la tele, vaig descobrir que, la noia jove, bona i enamoradissa de Carol, fa de Lisbeth Salander en aquesta... quin canvi !!

NÚRIA opina
Tanta literatura al voltant d'aquesta pel·lícula, acaba generant unes expectatives difícils de satisfer, i així ha sigut.
La història té una exquisida posada en escena: guió, planificació, llum, fotografia, vestuari, ambientació dels escenaris de l'època, actrius, tot, tot i tot.
És tot tan bonic i perfecte que, hi ha alguna cosa que fa que, no te la puguis creure i que al meu entendre, ho desnaturalitza i la converteix en una representació mancada de passió, la qual cosa, pel tema de què tracta la pel·lícula, és una paradoxa.
És el personatge de Carol el qui no m'ha acabat d'entrar, potser el trobo excessivament sofisticat o potser amb una actuació que, se'm fa poc creïble i no m'acaba de convèncer.
De tota manera, cal dir i reconèixer que és una bona pel·lícula. La història narrativa es desenvolupa el·lípticament i amb un canvi sobtat de punt de vista, cap al final. Però amb una narració clara i coherent.
No he llegit la novel·la i per tant, no puc opinar sobre els canvis que s'han fet en aquesta versió cinematogràfica.
És una pel·lícula amb una clara voluntat estètica, on ha aconseguit recrear molt bé una època i un ambient.
El tractament de la llum i el focus és molt significatiu i significant, buscant donar-li un valor narratiu per mitjà d'aquests.
Una pel·lícula que pot entusiasmar o simplement agradar o decebre i deixar-te indiferent, com és el meu cas.
Consti que l'he vist dues vegades.
Parlant amb una amiga meva, la Quima que també l'havia vist, li havia passat quelcom similar a allò que jo vaig experimentar... alguna cosa, difícil d'explicar: la trobes molt bonica i ben feta, però li falta alguna cosa.

MARTINA opina
Una bella narració sobre l'amor. Una estètica molt acurada i dues dones molt característiques, són els ingredients d'aquest relat, on s'explica un afer entre aquestes dues senyores, de classes socials i edats diferents.
Una, és una jove dependenta d'un magatzem. Té un caràcter inquiet, somniador i aventurer. L'altra, és una dama de classe adinerada. Sabia i forta, en procés de divorciar-se d'un marit possessiu i orgullós que no respecte ni la separació, ni la realitat bisexual de la seva esposa.
Dues persones que es troben en moments vitals diferents i que necessiten esbargir-se, divagar i sortir de la seva zona de confort. Dos éssers que connecten ràpidament i s'aventuren a descobrir més, l'un de l'altre. Dues històries que es creuen creant-ne una de nova.
Cinema ben fet, amb un gran repartiment però, amb una història una mica massa previsible i que, a mi m'ha acabat avorrint.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada