dissabte, 16 d’abril del 2016

JULIETA. Director, Pedro Almodovar.

España, 2016.
Duració, 90 minuts.





El director Pedro Almodóvar.
NÚRIA opina.
Sóc una fan de l'Almodovar, els que em coneixeu fa temps ja ho sabeu. Sempre he trobat en les seves pel·lícules una frescor, atreviment i provocació que fa que, aquestes em resultin molt atractives i estimulants. Però ara amb aquesta última trobo que se'ns està fent vell.
Potser això, ha estat en detriment d'aquests aspectes més atractius, però amb molts altres està clar que ha guanyat en solidesa i cada vegada el seu cine s'apropa més a allò que acostumem a anomenar com a cinema clàssic.
Un classicisme marcat per una estètica molt escollida i particular, un esclat de llum i color que invadeixen els seus espais, conjuntament amb les seves dones protagonistes grans conqueridores de l'espai cinematogràfic que, saben omplir-lo amb les seves històries que ens acaben arrossegant i seduint.
M'agrada molt de l'Almodovar la seva passió per les dones, pel fet femení. Aquest poder que té per robar-los les seves històries i fer-se-les seves.
Les seves heroïnes, representades sempre per un conjunt d'actrius que, o són molt guapes o són molt especials, però que totes brillen darrere les càmeres i darrere les seves històries. No en va a sortir l'adjectiu “chicas almodovar” que fa temps s'aplica a les actrius que surten a les seves pel·lícules. També m'agrada que trii sempre actrius espanyoles perquè és cert que n'hi ha de molt bones i de molt guapes.
La narració està molt ben tramada, té una estructura una mica de thriller, comença platejant un misteri que s'anirà desvetllant al llarg del film. Al final també m'ha semblat interessant perquè el deixa obert, ha trobat allò que ella buscava, però en quin estat ho trobarà i com serà la trobada ho deixa obert perquè cadascú pensi la seva.
La història, ens parlà de l'impacte que tenen sobre les nostres vides les diferents pèrdues que anem patint al llarg d'aquesta, encara que no ens agradi, van configurant el nostre present. I, encara que vulguem no podem escapar-ne, ni ignorar-les, perquè si ho fem en un moment o altre, afloraran amb tota la seva virulència i ens arrossegaran emportant-se totes les nostres muralles i deixant-nos despullats davant la vida.
M'ha agradat i molt i la recomano a tots els que els agrada l'Almodovar d'històries de dones.


MARTINA opina


Adriana Ugarte i Emma Suárez representen amb generositat i llum a la protagonista de la pel·lícula Julieta. Elles, en passat i en present, són qui donen vida la història narrada en la darrera producció de Pedro Almodóvar.
Aquesta obra és una tragí-comèdia on vaig sentir dir per la ràdio que el protagonista hagués pogut ser el mateix director del film i ho trobo molt encertat. 
Personalment he entès una bonica reflexió sobre la mort i el valor de la vida. També buscant una mica més, i entre línies o en la lletra petita, al meu entendre l'espectador pot viatjar entre el passat i el present d'una gran dona qui, s'estanca davant d'un moment vital de transició. 
Cronològicament viatgem en el temps, per entendre que bloqueja aquesta senyora qui no es veu capaç d'afrontar el present, sense rascar en el passat. 
M'ha agradat força tota la utilització dels recursos de les imatges, com generalment fa aquest artista amb segell propi. Fent que els colors, el valor humà del repartiment i una història complicada però de fàcil lectura, facin d'aquesta peça una bonica, entretinguda, trista i suggerent reflexió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada