divendres, 28 de juliol del 2017

SU MEJOR HISTORIA. Their Finest. Directora, Lone Scherling.

Regne Unit i Suècia, 2016.
Duració, 117 minuts.

SINOPSI
Un equip cinematogràfic britànic rep l'encàrrec de fer una pel·lícula patriòtica, per aixecar la moral de les tropes angleses després dels bombardeigs continuats de l'aviació nazi sobre Londres, durant la segona guerra mundial. A l'equip s'incorpora una dona guionista i s'estableix una forta competència entre els seus companys homes i ella.
Adaptació pròpia treta del Filmaffinity.


La directora, Lone Scherfig.
LA DIRECTORA
Lone Scherfig és una directora danesa que va formar part del moviment Dogma. Força aclamada per les seves pel·lícules que, són generalment comèdies romàntiques com An Education 2009 o One Day 2011- basada en la novel·la de David Nicholis. A través de la seva experimentació amb restriccions creatives i la seva astuta atenció als detalls...a estat reconeguda com un talent dins de la indústria cinematogràfica. Ha fet de tot curts, llargs, publicitat i televisió:

NÚRIA opina
Una pel·lícula amb una història clàssica i romàntica amb un escenari històric, la Segona Guerra Mundial. Tot i que intenta cenyir-se a una estètica clàssica o fa des de la modernitat i en aquest cas, amb un personatge femení com a protagonista que, intenta ser potent. Una guionista, en un moment on les dones com a molt exerceixen de secretàries al servei d'homes. Una dona que s'enamora perdudament dues vegades de l'home equivocat, segons la meva opinió, sort que el segon es mor.
Una directora que fa una pel·lícula comercial, però amb un rerefons ideològic força correcte que, permet passar una estona entretinguda i agradable, sense massa emocions, ni estralls... És una opció que està bé per passar l'estona.

MARTINA opina
Una proposta de cinema ben fet, amb una història senzilla però desenvolupada correctament i on els somiadors trobaran els ingredients per un bon àpat: una visió novel·lesca de l'amor i la creativitat.
Es tracta d'una producció anglesa, on sota la direcció de Lone Scherfig, es narra la història d'un grup de persones que s'uneixen, amb la intenció de durant la tràgica Segona Guerra Mundial, produir una pel·lícula que ajudi a aixecar els ànims a la societat anglesa.
Hi ha un joc entre realitat i ficció, mitjançant històries creuades de la pel·lícula que produeixen, el món creatiu de cada un dels artistes que hi fan aportacions i el context social on aquesta es desenvolupa. Fent d'aquests diferents mons, un recurs original i interessant que trasllada a l'espectador constantment, d'un lloc a l'altre.
A més a més, m'ha agradat que, és una història sense un final feliç, de fet és un drama, però en la que per tot plegat, no m'ha semblat que se centri en la tragèdia. Ans al contrari, fa humor, tot parlant de la pròpia bellesa que implica que, la vida no sigui de color de rosa.
A més ofereix un repartiment de qualitat, una estètica cuidada i missatge que m'ha agradat: "cal trobar coses per les que un senti que val la pena lluitar".

DOGMA 95
Moviment cinematogràfic creat al 1995 per alguns directors danesos, tant coneguts com Lars von Trier, Thomas Vinterberg, i no tant com Kristian Levning o Soren Kragh-Jacobsen o la mateixa directora del film. Amb un ideari de regles molt estrictes sobre com s'ha de fer una pel·lícula, sobretot pel que fa referència al rodatge que no sigui en un plató i a la utilització d'efectes especial, per entrar en detall en l'enllaç trobareu el seu manifest:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada