diumenge, 16 de juliol del 2017

WONDER WOMAN. Directora, Patty Jenkins.

DIANA POSA EN QÜESTIÓ LA TOTAL ABSÈNCIA DE VALORS QUE TROBA AL SEU PAS:
NO ENTÉN LES MENTIDES, NI EL DESIG DELS HOMES D'ANIQUILAR-SE O QUE EL GENERAL ALIAT NO ES PRESENTI A PRIMERA LÍNIA DE FOC.
Paraules d'en Jonay Armas a la seva crítica de Wonder Woman a Caimán Cuadernos de cine, juliol-agost de 2017.

EUA, 2017.
Duració, 141 minuts.

SINOPSI
Diana és una amazona que, va créixer en una illa paradisíaca de dones, on ha sigut entrenada per ser invencible. Un dia cau en aquesta illa, un pilot amb un avió a l'aigua i Diana decideix salvar-lo. El pilot li explica que lluny d'allà hi ha una guerra terrible- la Primera Mundial- on la gent es mata. Ella atribueix tots els mals a Ares, Déu de la guerra i decideix anar amb el pilot, al seu món, per salvar aquest de la destrucció d'Ares.


La directora Patty Jenkins i l'actriu Gal Gadot.
NÚRIA opina.
Aquesta, és d'aquelles pel·lícules que vaig a veure perquè ho suggereix la Martina...altrament ben segur que no hi hauria anat perquè, a la cartellera encara trobava que hi havia coses per veure.
Malgrat tot, els suggeriments de la Martina m'agraden perquè m'obren possibilitats
fresques que, no estan tan mediatitzades com les meves per la literatura crítica.
He trobat la història divertida i agosarada i he passat una estona distreta. Tot i que ideològicament la nostra heroïna grinyola bastant. En primer lloc Diana és molt no guapa, molt sexi i va vestida per ressaltar tots els seus atributs femenins; no és potser aquest l'estereotip masclista d'una heroïna? Hi ha un segon element que, em crea moltes contradiccions, perquè no sé ben bé si forma part dels aspectes positius de les fèmines o és simplement un atribut que els homes ens han colat per demostrar-nos la seva eficàcia executiva, és el de la innocència que permet a Diana, lluitar amb més força per tot allò que troba inversemblant de com actuen els homes, no ho pot entendre...jo tampoc.

Se'm plantegen també altres qüestions per les quals podria posar en dubte que, aquest sigui realment un film amb un enfocament feminista, però deixem-ho córrer i en tot cas, si ens agrada el gènere... a passar-ho bé. També cal tenir en compte que amb aquesta pel·lícula es rescata una heroïna dels anys quaranta i vist en perspectiva històrica, les coses han canviat una mica.

MARTINA opina.
Aquesta producció és una mescla de cinema bèl·lic, fantàstic, mitològic i d'aventures. És una coproducció de les grans corporacions de la indústria cinematogràfica nord-americana.
A més és un relat on una protagonista femenina és una super heroïna que lluita per guanyar la seva batalla a favor de la pau.
És a dir, té tots els ingredients d'un cinema d'entreteniment i de fàcil digestió. Malgrat que alguns ho han defensat, al meu entendre, no té res de transgressor ni de feminista, ans al contrari. Senzillament és força banal, una super dona maca, perfecte i amb poca roba surt de l'illa on viuen amb comuna les amazones (tot de dones fabuloses com ella) i pretén salvar el món.
No obstant jo m'ho he passat bé, ja que té un procedir fluït, uns valors aparentment sensats i un missatge populista on guarnit amb una intensa història d'amor t'acompanya per una sèrie d'aventures que conclouran amb un final que com que té moralitat és més o menys feliç.
En ser fantasia i un popurri d'èpoques, creences i solucions val el mateix morir que continuar vivint. Per tant, tot és èpic o heroic i construir un missatge en aquest context és aparentment més senzill.
Per tot, una opció recomanable per un vespre d’estiu on hom vulgui refugiar-se a la frescor de l'aire condicionat.


Si voleu llegir crítiques molt diferents sobre aquest film aquest és el lloc:  https://www.filmaffinity.com/es/film929728.html

He estat buscant alguna crítica a la xarxa d'en Quim Cases que, és qui m'ha aportat una informació més clara sobre l'origen del còmic d'aquesta heroïna, Diana de Temiscira i la veritable producció d'aquesta pel·lícula, l'he trobat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada