dilluns, 15 de juliol del 2019

YESTERDAY. Director, Danny Boyle.


SEMPRE INTENTO FER PEL·LÍCULES QUE SIGUIN HIPNÒTIQUES QUE, T'ATRAPIN PERQUÈ T'OBLIDIS QUE EL MÓN EXISTEIX DURANT LES DUES HORES QUE ESTÀS AL CINEMA. CREC QUE EL CINE ÉS HIPNÒTIC PERQUÈ ÉS UNA IL·LUSIÓ.
Paraules d'en Danny Boyle dites en una entrevista feta per Gabriel Lerman i publicada al Magazine de la Vanguardia, 14/7/19.


Guió, Jack Barth.
Regne Unit, EUA, 2019.
Duració, 116 minuts.


SINOPSI
Ahir tothom coneixia als Beatles. Avui Jack és l'únic que recorda les seves cançons. Aquest músic que malviu en una petita localitat costanera d'Anglaterra, s'ha resignat a renunciar als seus somnis. Però, després d'una misteriosa apagada de llum mundial, es desperta en una línia alternativa del temps on els Beatles mai van existir. Llavors serà la seva oportunitat per fer-se famós i ric al ritme de les mítiques cançons del quartet de Liverpool.
Tret de la fitxa del cine Verdi, traduïda i amb algunes variacions. 

El director Danny Boyle.
NÚRIA opina.
Una pel·lícula d'entreteniment amb un guió ben fet i les cançons dels Beatles com a música conductora i leitmotiv d'aquesta producció.
Una opció estiuenca per passar una estona agradable i gaudir de la música.
Per completar l'opció han afegit una història d'amor incomprès, amb final feliç que, potser no feia falta, però ben segur que, a molta gent li agradarà i farà la pel·lícula més rentable.
Una opció de cartellera que no cal desestimar perquè està bé.

MARTINA opina.
Estic d’acord amb el que comentàvem amb la Núria tot sortint, i que és que aquesta comèdia és de fàcil digestió, narrada de manera estructurada i ideal per un vespre d’estiu, on la calor tampoc et permet massa trànsit d’idees. Cinema d’escola i fet per l’entreteniment. Tot i això, n’he tret algunes conclusions durant els dies posteriors que, m’han fet pensar que té alguna cosa més.
L’argument es construeix mitjançant un relat senzill, on en el món del protagonista tot i que ahir tothom coneixia els Beatles, quan el Jack es desperta a l’hospital després d’un desafortunat accident amb bicicleta, resulta que al seu entorn d'avui, ningú no sap qui són. D’aleshores en endavant se li obren un munt d’oportunitats que ell experimenta i juga amb tot el que això implicarà.
I doncs, he pensat en el fet que, em sembla adequat el to amb el qual reivindica el rol femení, envers un rol masculí, a qui critica de manera subtil presentar-lo com un ésser no emancipat i depenent del tot, encara passats els trenta, del vincle familiar. També m’agrada com situa un personatge descendent d'immigrants, dintre el mapa de l’Anglaterra actual, sense tabús i amb l’elegància de poder esprémer el sentit de l’humor.
En resum, no l’he trobat per morir-se de riure, però sí una obra que juga amb una dosi d'imaginació abundant, narrat amb qualitat i creant una atmosfera càlida que acompanya la intenció de fer-ne d’allò, una història amb una bona dosi de sentit de l’humor.


Entrevista amb el director:
Més informacions i crítiques: https://www.filmaffinity.com/es/film358100.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada