dissabte, 14 de setembre del 2019

LA VIRGEN DE AGOSTO. Director, JONÁS TRUEBA.


UN COMMOVEDOR ESTUDI SOBRE LA IDENTITAT FEMENINA QUE ES DESENVOLUPA EN ELS FORATS DE L'ANATOMIA MITOLÒGICA DEL MADRID ESTIUENC.
Frase d'Emilio M. Luna en el seu article, “Presente en evanescencia”, a la revista Dirigido por... Setembre de 2019.


Director, Jonás Trueba.
Guió, Itsaso Arana i Jonás Trueba.
Duració, 125 minuts.
España 2019.


SINOPSI INTERPRETADA
Primera quinzena del mes d'agost a Madrid. Eva s'instal·la al pis d'un conegut que, li deixa al barri de “La Latina”.
Eva té trenta-tres anys i es planteja la vivència 'aquests dies (temps vuit igualment rohmerià) com un parèntesi d'oportunitats per buscar un sentit a la seva vida, sense que per això la pel·lícula es contagiï d'ínfules existencialistes.
L'itinerari està pautat per unes cartel·les que ens recorden deliberadament als procediments d'Éric Rohmer.
Paraules dites per Carlos F. Heredero en el seu article, “Una epifanía laica”, a la revista Caimán Cuadernos de Cine, juliol-agost de 2019.

El director, Jonás Trueba.

NÚRIA opina.
Una pel·lícula lluminosa i senzilla. Una pel·lícula que no pretén, però és; cosa bastant difícil en la concepció de moltes d'elles avui, on és més gran la parafernàlia que, el lloc veritable on arriben.
Retrat d'uns joves adults que, d'infants als seus progenitors ens semblava que ho tindrien fàcil i a resultat una predicció molt allunyada de la realitat actual.
Una nova versió, actualitzada, renovada i personalitzada, d'un model narratiu com és el del gal Éric Rohmer.
Una història massa elegant i subtil, per uns temps on prima la barroeria, l'estridència i la vulgaritat per veure qui fa ,més soroll.
Una de les petites, grans sorpreses d'aquest estiu.
Molt i molt recomanable.

MARTINA opina.
Aquesta obra consisteix en un personatge, que es construeix mitjançant un retrat del seu dia a dia, i durant un període on es dedica espai i temps, per conviure amb ella mateixa. Consisteix en el relat del temps de qualitat d’aquesta persona, és a dir durant unes vacances que pren i que passa a Madrid tot i ser, la seva ciutat de residència.
Els dies passen a poc a poc, entrant en tot i cada un dels detalls visuals que envolten l’entorn de la noia i donant a l’espectador ingredients per poder anar construint aquest personatge.
Francament he gaudit de com m’han acompanyat pels carrers de la ciutat, la seva gent i la història tal com caminava. Aconseguint entrar en un món particular, des de la distància. Però sense forçar cap judici, ni qüestionament cap a la protagonista.
De fet m’agrada, ja que crec que és sincera i penetra a l’interior dels qui hi intervenen, però sense necessitat de manipular els fets, perquè consideris les coses des d’un punt de vista concret.
En resum, potser una opció molt d’estiu, on aparentment no passa massa res. Però on de retruc, ens ensenya com amb tranquil·litat, om gaudeix de poder conversar amb un mateix. Avança pausadament, amb tots els detalls de cada escenari on es dóna l’acció, molt ben cuidats. 
Pel meu gust compleix amb tots els paràmetres per ser una opció suculenta, quan un està disposat a passar una bona estona.

Fitxa completa, informacions i crítiques:
https://www.filmaffinity.com/es/film789659.html 

Interessant entrevista amb el director: 
http://www.rtve.es/alacarta/videos/version-espanola/version-espanola-reconquista-coloquio/4600463/





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada