dimecres, 2 d’agost del 2023

UNICORNIS. Director, Àlex Lora.

DE CHANTAL AKERMAN VAIG APRENDRE A TREURE'M LA POR, QUE EL FRACÀS NO IMPORTA, QUE ALLÒ QUE COMPTE ÉS FER COSES, EXPLORAR, NO RENDIR-SE I EXPOSAR-SE.
Paraules del director, escrites per L-Pérez, a Fotogrames, maig de 2023.

Guionistes, Pilar Palomero, Maria Minguez, Àlex Lora, Marta Vivet.

Duració, 93 minuts.
España, 2023.

SINOPSI
Isa que sembla que tot li hagi anat prou bé i trepitja amb seguretat, està buscant què fer amb la seva vida, tant professionalment en una agència de continguts digitals, com emotivament cavalcant per diferents relacions, sense saber què vol fer.
El director, Àlex Lora
EL DIRECTOR PARLA del FILM
El director, debuta en la ficció, amb un retrat de la Generació Z que aborda la seva visió de les xarxes socials, les relacions, el sexe, les drogues i el feminisme i ens diu: - Em fascinen les seves contradiccions, són víctimes i botxins. M'agrada que demanin molt, malgrat no tenir experiència, perquè creuen que s'ho mereixen. Als de la meva generació ens van ensenyar a parlar amb la boca petita, fins que alguna persona ens donés una oportunitat. El capitalisme és més avariciós que fa 20 anys i les obliga a sobreproduir d'una manera brutal. No n'hii ha prou amb ser una jove, has de ser influencer, comunicador, fotògraf i creador de continguts.
Escrit per L. Pérez, en la seva crítica a Fotogrames, maig de 2023.

NÚRIA opina.

Voldria que, totes les pel·lícules espanyoles que es fan amvament contradictòria i inconsistent Isa, és on rau, en la meva opinió, la debilitat d'aquesta narració.
També, penso que, vol abastar i mostrar massa coses i en aquesta mirada perifèrica massa extensa, acaba perdent-se.
Es pot veure i entendre's com la crònica d'una actualitat que no s'entén, però hi és.

MARTINA, opina.
En construcció...

Fitxa completa, filmografia i crítiques:

TRAJECTÒRIA CINEMATOGRÀFICA del DIRECTOR

Alex Mora (Barcelona, 1979) va marxar a Nova York el 2009 amb una beca Fulbright a estudiar entre altres, amb la directora Chantal Akerman. Allà, van néixer els seus documentals Thy Father's Chair i El cuarto reino, que amb el seu estil líric i contemplatiu van triomfar en festivals internacionals.
De tota manera ell comentava: - Aquesta era una manera de fer cine en pla guerrilla, però sempre he volgut rodar ficció.
Escrit per L. Pérez, en la seva crítica a Fotogrames, maig de 2023.

Entrevista, amb Greta Fernàndez, curta i suggerent:
Entrevista amb Àlex Lora, un director que diu coses que estan molt bé:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada