divendres, 12 de juliol del 2024

ART D'ALÇADA. Directora, Sandra Rull Roca.

TORNAR A LA VIDA NATURAL EQUIVAL A RETROBAR L'ORIGEN, EL SER ORIGINARI QUE S'ÉS.

Dictados y sentencias” 122. Maria Zambrano.
LA NATURALESA SEGUEIX DESPERTANT UN CERT SENTIT DEL SAGRAT, VAL A DIR, D'ALLÒ NO REVELAT ENCARA.
Dictados y sentencias” 482. Maria Zambrano.

Guionistes, Meritxell Nus i Anna Boneta

Catalunya, 2022.
Duració, 85 minuts.

SINOPSI
Aquest és un viatge per territori pirinenc on descobrim quin paisatge i quin artista comparteixen escenari. Els seus personatges: el Pirineu i els artistes que s'hi inspiren.
La directora, Sandra Rull

EN LA TORNADA A LA NATURA HI HA L'AFANY DE LA TORNADA IMPOSSIBLE QUE ACTUA DE DUES MANERES: COM A NOSTÀLGIA I COM A ESPERANÇA.

Dictados y sentencias” 562. Maria Zambrano.

NÚRIA opina.

Un excel·lent documental, on la natura i en aquest cas els Pirineus, n'és el protagonista, amb la seva potència natural que, no amaga la seva duresa quan es tracta de viure en aquest entorn.
Hi ha persones que malgrat haver nascut en entorns més urbans, obtén per un estil de vida allunyat del soroll ciutadà per recollir-se i refugiar-se en aquest entorn per tal de fer possible el seu projecte de vida. Indrets a vegades hostils, però que, els permeten tenir unes condicions més lligades els aspectes essencials de la vida, per poder treballar i crear o simplement viure.

MARTINA , opina.
Aquest documental ensenya com és la vida d'alguna gent que ha triat viure lluny de la majoria, amb un projecte propi i els que tenen un món creatiu que, bàsicament els hi demana temps per dedicar-s'hi.
Totes i cadascuna de les deu històries són d'interès, per les persones que en són protagonistes i sobretot, pels llocs fabulosos on han triat establir-se.
Potser diria que val la pena sobretot per l'estima de la gent que hi surt, pel que fan i per la vida. També per la forma com el relat lliga una cosa darrera l'altra. Motor que et transporta de manera simple i juganera per tot d'episodis, que tot i ser diferents, conduïts formem tots part del que se'ns vol explicar amb molta claredat.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada