divendres, 23 de març del 2012

Martina opina, LOS IDUS de MARZO

 
"Los Idus de Marzo”, una crònica sobre les mentides i ambicions secretes que envolten la política, amb tota l'essència del millor cinema nord-americà dels anys setanta.

George Clooney combina tots els ingredients que acompanyen una narració cinematogràfica de manera essencialment estètica. Una guió amb emoció, sorpreses, mentides i lluites de besties ambicioses. Uns protagonistes de primera divisió i una temàtica de rabiosa actualitat: la gran mentida democràtica.

Aquest film està basat en la cursa que suposa una campanya electoral americana i qui en són els seus jugadors, les seves tàctiques i les normes del joc. Escenifica aquesta realitat mitjançant personatges que lluiten en la societat del mèrit on els més brillants ocupen els càrrecs de més responsabilitat i ho fan sense necessitat que en siguin els que donen la cara. Evidència com la política no és més que una porta d'entrada al món dels negocis, de les grans consultories, les grans mandatàries del món modern.

M'agrada que una superproducció tan completa sigui critica amb el sistema actual, el real, que no temi mitjançant una producció cinematogràfica de posar en qüestió la legitimitat política i per mitjà del seu ritme d'avanç accelerat, explicar a l'espectador com la direcció d'un país ve determinada per una lluita de poders.

A mi sincerament m'ha semblat una bona pel·lícula plena d'elements i enginy: gràcies Clonney.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada