dilluns, 12 de març del 2012

Núria opina, LA INVENCION DE HUGO

 
Aquesta pel·lícula, la considero una lliçó d'estil feta pel senyor Scorsese, per retre homenatge als creadors d'aquesta cosa tan meravellosa que és el cinema. Explícitament menciona a Mèlies, però fa referències visuals a molts d'altres grans mestres del cinema, Murnau, Harold Lloyd.....
És una peli per anar a veure un diumenge a la tarda amb tota la família: mare, pare, fills, àvia, nets...alguna tieta soltera i el gos, si aquest està ben educat.
Just perquè és un film per a tothom, té tots els ingredients per distreure'ns i passar-ho bé, triomfa la intel·ligència i la bondat, cosa que de tant en tant va bé, sobretot ara, on la caradura i el cinisme estan a l'ordre del dia.
L'homenatge als precursors del cinema no només ve donat per les referències explicites, sinó també per la història escollida i la manera de narrar-la. Per això crec que tria aquest espai concret i una manera de rodar les escenes, on l'acció i el moviment són els elements determinats. En els seus inicis el cinema, allò que  als espectadors els permetia diferenciar-lo del teatre, era l'acció. Agradava molt l'acció ràpida i contundent de les persecucions, que caracteritza les primeres pel·lícules.
Ben feta i distreta, pel meu gust, un xic avorrida, potser perquè la vaig anar a veure massa tard i m'adormia i això no em va permetre poder-la gaudir tranquil·lament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada