dilluns, 2 de juliol del 2012

Martina opina, ELS NENS SALVATGES


Magrada quan una pel·lícula marriba que se'n diu vulgarment, tot i que això no implica que aquesta en sí, mhagi agradat. En aquest cas, mha semblat un bon tema, però té un acabament poc sensible i pel meu gust massa pretensiós.

Aquesta obra narra mitjançant una panoràmica de tots els agents lestat de leducació secundària a Catalunya. No dubto pas que aquesta història sigui extrapolable a qualsevol altre indret del globus terraqui on els prototips de professors, pares i dalumnes també podrien ser semblants.

La història es centra en tres adolescents que viuen allò que els toca fer: una etapa de proves, denfortiment de la personalitat, democions desconegudes i una actitud valenta davant del desconegut. Els tres parteixen dun Background quelcom diferent, però els uneix les ganes de viure experiències plegats i els prejudicis, en tot cas, són pels adults i per tant ells, encara no en gasten.

Ens explica una història en passat tot jugant amb salts en el temps, a fi de traslladar-nos a una dimensió de qüestionament, a la que els joves són sotmesos, degut a un fet que fins al final no se'ns destapa i ens mostra com un dells perd totalment  el control de la seva conducta i actua indubtablement salvatgement. No nego la fredor necessària per explicar una història així, però recrimino la manera de fer-ho, en la que em dóna la sensació que es culpabilitza d'aquesta conducta als pares dun del joves, cosa que em sembla una mica cínica, agosarada i simplement innecessària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada