dimarts, 17 de juliol del 2012

Núria opina, MIENTRAS DUERMES


Pel·lícula que està força bé, però li falta dos punts de cocció, punts molt importants i determinats per aconseguir o no, un film rodó.

Un és el guió. Continuo insistint amb el tema del guió perquè, un mal guió o un guió no massa reeixit,com es el cas d'aquesta “peli “te l'espatlla, encara que a darrera hi hagi una bona direcció i una bona interpretació com ho podem comprovar amb “Mientras duermes”.

Aquest defecte que acabo d'esmentar és el que impedeix que, l'espectador quedi submergit en una atmosfera total d'inquietud i desassossec provocada per allò que està passant a la pantalla. Ans al contrari, allò que a mi em va passar és que com en alguna estona m'avorria, em dedicada a pensar les coses que considerava inversemblants del que estava passant i vaig trobar-ne forca.

Aquestes, primer vaig considerar que estaven fetes expressament, però després he anat reflexionant i he pensat que el tractament del què considero el tema central, en la narració no li treu prou el suc, perquè queda una curt.

La denominació de thriller no l'entenc massa bé, ja que el què va passant en el film, queda sempre al descobert de l'espectador i tot el desenvolupament de l'acció resulta força previsible. El final també és molt típic del gènere. La víctima principal, la Clara, fins que no li fan evident a través d'una carta d'allò que ha passat no s'adona de res i com a persona pura i innocent que ens ha demostrat que és en tota la narració, assumeix la seva maternitat diabòlica.

L'altre punt de cocció que crec que li falta, fa referència a la temàtica: les nostres pors, la confiança o desconfiança envers els altres, la innocència, actitud de servei o servitud.., tots ells ben enfilats però sense acabar de cosir. Tots aquells elements que formen part del nostre imaginari col·lectiu i que possibiliten que una “peli” de por sigui millor o pitjor, en funció de com han sigut tractats.

Val la pena anar-la a veure perquè és una bona pel·lícula i l'equip es mereix un reconeixement pel treball fet i perquè continuïn treballant en aquesta línia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada