dilluns, 2 de juliol del 2012

Núria opina, ELS NENS SALVATGES


Aquesta pel·lícula narra una història amb un final molt impactant, massa exagerat i un pèl gratuït que, a la cap i la fi, acaba traient-li mèrits a un film que els té tots.

Tres adolescents en són els protagonistes, dos nois i una noia, els veiem en la seva vida quotidiana, escola, família i amics. No fan res d'extraordinari. Amb la família els conflictes normals per l'edat i amb els amics i grup d'iguals, volen viure experiències buscant sensacions noves com tots els adolescents d'ara i abans. Les famílies bastant corrents pels temps que corren, diferents, però amb alguns trets comuns, el desconeixement dels joves que tenen a casa i amb els que no saben massa com manegar-los, per poder-los fer rutllar al seu gust sense que els donin massa mals de cap.

La directora que, no pot dissimular la seva procedència periodística, aborda la història amb valentia i sense embuts, presentant-nos uns personatges que els podem trobar en el nostre entorn, els adolescents, funcionen com arquetips d'una realitat, però no com a models, amb els que podem empatitzar més o menys, però que estan aquí entre nosaltres.

El llenguatge cinematogràfic, ben utilitzat, sintètic i estètic. El tempo, adequat i en alguns moments lent i repetitiu, però amb una intencionalitat estètica clara, portar-nos a un final imprevisible. Amb uns actors joves en estat de gràcia i uns d'adults ben triats.

El final, potser un advertiment, potser un desig de sacsejar-nos per tal de que deixem de mirar als nostres adolescents com éssers que estan passant per una etapa incomoda de la vida i comencem a veure'ls com a persones que senten més, que no pas reflexionen.

La aposta ideològica clara per una escola pública que es compromet amb els problemes de tots els joves, felicitats, en un moment que que sembla inevitable que se la vulguin carregar els pèssims gestors que tenim, quan aquesta és un pilar fonamental de qualsevol societat que s'estimi democràtica...., i perdoneu el meu discurs de sempre, però és que jo hi crec.

Dura, ben feta i una bona bufetada per reflexionar cap on anem tots plegats !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada