dijous, 18 d’octubre del 2012

Martina opina. EL ESCULTOR Y LA MODELO


Crec que en aquesta ocasió Fernando Trueba ens narra la relació entre l'artista i el control de la capacitat d'aquest per poder expressar allò que vol transmetre a través de l'art.

El fil conductor d'aquesta pel·lícula és una història entre dues generacions que es troben, perquè la dona del artista els posa en contacte, i aprenen mútuament un de l'altra.

El llenguatge és auster i estèticament molt meticulós, el què et permet acostar-te a ambdues realitats tan diferents, la de la jove model i la del vell artista. Ens permet comprendre com es complementen i com els dos estan completament immersos en la seva etapa vital.

Ell, és un senyor gran, molt consolidat professionalment, i reconegut com artista. Té molt clar com ha d'operar per poder treballar a gust. Ella, és una noia jove apassionada i implicada en la realitat bèl·lica del moment retratada al film.

Penso que, com que és una pel·lícula lenta, en blanc i negra i plena d'art, necessita que quan la miris estiguis receptiu. Però sincerament, allò que més m'agrada d'aquest director és que parla clar i no necessita utilitzar un llenguatge abstracte o desordenat per posar en pantalla allò que vol traspassar a l'espectador. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada