dimecres, 6 de març del 2013

Núria opina. AMOR


Michael Haneke, no és un director fàcil, és un gran provocador, que deixa anar moltes qüestions importants per l'ésser humà d'una forma descarnada i que a vegades pot semblar cruel.
Els protagonistes dos actors mítics d'un determinat cinema francès que, han envellit elegantment, Jean-Louis Trintignant i Emmanuelle Riva. Ell, protagonista de moltes pel·lícules de directors de culte; ella, protagonista de la mítica pel·lícula “Hiroshima mon amour”
De mica en mica, aquest director s'ha anat suavitzant, potser seria més adequat dir endolcint, fins a arribar al seu darrer film, Amor, on parla d'un tema molt punyent com és la relació de l'amor amb la vida i la mort.
Sense concessions però amb tendresa, engega el difícil assumpte de l'envelliment, del que no ens en podem deslliurar tots els que hem superat els cinquanta, on pas a pas, hom ha d'anar acceptant el deteriorament i la decrepitud que el pas del temps comporta. Fets que els joves podem mirar-se amb tolerància i acceptació, però difícilment amb la comprensió a la que només se hi arriba per mitja del propi patiment.
Amb tots aquests ingredients, en surt una pel·lícula on no hi ha res gratuït, on ni un segon d'aquesta deixa de tenir significat, valenta i compromesa i com sempre amb en Haneke, provocativa. I amb un altre segell del director, et deixa les portes obertes perquè t'acabis d'explicar allò que ha passat i no ha passat.
Cent per cent recomanable a vells, menys vells i joves. Excel·lent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada