dissabte, 28 de maig del 2016

CORAZON GIGANTE. FÚSI. Director, Dagur Kári.

Islàndia, 2015.
94 minuts.
Sinopsi
Fusí és un home de quaranta anys que té el seu món propi. És un home tranquil i rutinari que, viu amb la seva mare, aguanta les burles i bromes pesades dels seus companys de feina, estoicament i li agrada jugar a les batalles de la Segona Guerra Mundial.
Però un dia coneix a una nena de vuit anys i a una dona que, destarotaran la seva monòtona vida...


El director islandès, Dagur Kári.
NÚRIA opina.
Noranta-quatre minuts de patiment per un home bo que l'únic problema que té, és que potser és, una mica massa gras.
Un home que porta una vida solitària i que li costa fer el primer pas per relacionar-se, però quan ho fa es llença de cap generosament i quan se sent rebutjat es retira al seu espai sense fer soroll. Per culpa del seu físic, ha d'aguantar bromes i maltractaments tot sovint.
Tot plegat un espectacle trist sobre la incomprensió, intolerància, malfiança i prejudicis que, tenim uns envers els altres i més quan algú surt de l'odiosa normalitat i passa a ser un bitxo estrany, com és el cas del protagonista, Fúsi.
Està molt bé fer pel·lícules de perdedors i de gent que ens podem travessar pel carrer o poden ser els nostres veïns. Encara que ens ho facin passar malament.
La pel·lícula està molt ben ambientada, la llum, la música i les imatges, acompanyen molt bé l'entorn narratiu, per tal de crear un clímax trist i tràgic, sumat a la gran tendresa que inspira Fusi, el protagonista.
No he vist massa pel·lícules procedents d'aquests recòndit indret, però crec que el clima també determina un estil de vida que, per nosaltres resulta un xic estrany.

És d'aquestes petites pel·lícules que, serveixen per fer-nos reflexionar sobre grans coses.

MARTINA opina
Aquesta pel·lícula retrata un personatge gris, obès, no agraciat, amb una feina avorrida i amb companys cruels. Que a més, viu amb una mare depenent i en un entorn veïnal hostil que, el jutge per ser com és.
Per tant és una història dura i que et transporta a un forat fons de les societats que valoren la imatge, l'estatus social i la felicitat, mesurada amb paràmetres d'acceptació social.
Com a únic motor d'aquest quadre, succeeix, que aquest ser que òbviament també té virtuts i és molt tendre, entre malabars per superar el seu aïllament, troba una història d'amor on aferrar-se i tenir motius per seguir vivint.
A mi personalment m'ha semblat una història intensa, xocant i fins i tot maca. Però potser la valoro positivament com a obra completa, reconec que, és prou fosca com per no per gaudir en tot moment, però crec que entre altres coses explica un guió que és trist, però que té un dosis elevada de realisme i ho narra molt poèticament.

És una obra islandesa, interessant i que per mi el millor és sense dubte el seu títol: Corazon gigante!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada