dilluns, 13 de febrer del 2017

PAULS PLANET. Directors, Aleix Barba i Marc Sirisi.

Direcció, edició i càmera: Aleix Barba i Marc Sirisi.
2013, RV.Films. Catalunya.
Duració, 90 minuts.
Documental.

SINOPSI
El 4 d'abril del 2013, el músic, cantant i compositor Paul Fuster surt de Cardona- el poble de la seva mare, on viu- per començar una gira per Catalunya. El resultat són 60 dies durant els quals fa 55 concerts i 2080 km. Que, l'artista americà recorre amb una bicicleta feta per ell mateix i amb una guitarra feta amb les seves mans.
Tret de TV3, a la carta.

Els directors Aleix Barba i Marc Sirisi.

Altres informacions sobre el film:
Pauls Planet, és un documental dirigit per Aleix Barba i Marc Sirisi que segueix al músic al llarg d'aquest viatge particular, de ciutat en ciutat i de poble en poble, que comença els mesos previs a Cardona, mentre ell mateix es construeix la bicicleta.
Es va estrenar en el marc del Festival In-Edit 2013.
Tret de TV3, a la carta.
Paul Fuster actuant.
Podeu veure el documental online en aquests enllaç de la productora:

També si us interessa podeu comprar el DVD :

A Filmin també la podeu veure i obtenir alguna informació nova de la pel·lícula:

Núria opina.
Aquest documental el vàrem anar a veure sota recomanació de la Martina, altrament, no me n'hauria ni assabentat de la seva existència... Li estic agraïda, perquè el documental està ben fet i m'ha permès descobrir un músic i inventor, una persona, molt especial, Paul Fuster. El curiós d'aquest documental i que demostra que està ben fet, és que al començament el personatge et resulta estrany i excèntric i de mica en mica, te'l vas fent teu i li vas agafant “carinyo” perquè et dones compte que no és una creació sinó que és, una persona autèntica que viu segons les seves convencions. Aquest documental no és una novetat, perquè es va estrenar a TV3, si no m'equivoco el 2013.

MARTINA opina.

Aquest documental, que és del 2013, ens feia gràcia de veure'l pel seu director; l'Aleix Barba qui va produir aquesta obra amb en Marc Sirisi i amb qui tenen una productora, RVFILMS. Organitzat pel Festival de cinema a la fresca, que durant els mesos d'hivern, fan passis de documentals a les biblioteques, la projectaven a la Josep Benet que és a dins del Museu del disseny. 
El film bàsicament relata la vida d'un personatge molt peculiar: Paul Fuster. A banda que, l'obra retrata un període de 60 dies, en la que l'artista fa una gira per les diferents poblacions de Catalunya, amb una bicicleta construïda per ell mateix on carrega tot l'equip que necessita i fent un concert a cada poble. Ens ensenya tota l'essència d'aquest músic, inventor i nòmada per sistema.
Els seus productors explicaven que, el personatge en qüestió és un caràcter força introvertit, que costa de seguir a la xarxa i que gràcies a aquesta feina ells van poder entrar en el seu particular món i conèixer-lo una mica més. També ens ha permès als espectadors, poder compartir la seva experiència.
Aquest noi, criat als Estats Units, amb un català propi, qui es fabrica les seves pròpies bicicletes, instruments i cançons trobo que, és molt únic. Una d'aquelles persones que s'accepta tal com és i viu en conseqüència. 
M'ha agradat molt com el documental avança al llarg de la gira, amb ritme i seleccionant alguns moments. T'ensenya l'exterior, l'interior i l'obra d'aquest esperit creatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada