dissabte, 13 d’abril del 2019

7 RAONS PER FUGIR. 7 RAZONES PARA HUIR. Directors, Gerad Quinto, Esteve Soler, David Torres.

ELS SEUS DIRECTORS POSEN UN MIRALL DEFORMANT DAVANT DE L'ESPECTADOR, INCOMODO I AGRESSIU, PERÒ NO PER AIXÒ MENYS VERAÇ I EN EL QUE TOTS ACABEM OBSERVANT LA NOSTRA PRÒPIA NATURALESA.
Paraules, traduïdes al català per NFG, d'en Joaquín Vallet Rodrigo per la revista Dirigido por, amb el títol “La comèdia humana” d'abril de 2019.

Guió, Esteve Soler.
2019, España.
Duració, 75 minuts.


SINOPSI
Set raons està estructurada en set episodis que es corresponen a uns valors que, amb més o menys credibilitat, fe i intensitat, pul·lulen pel nostre imaginari col·lectiu. Aquest són per ordre d'aparició: la família, la solidaritat, l'ordre, la propietat, el treball, el progrés i el compromís.

INFORMACIÓ sobre el GUIÓ
El guionista Esteve Soler s'ha basat en les seves obres, “Contra el progrés”, “Contra l'amor”, i “Contra la democràcia” i en un curt, “Interior, Família”, per escriure el guió d'aquest film.

Els directors, David Torras, Gerard Quinto i Esteve Soler
NÚRIA opina.
Amb aquesta pel·lícula ho he passat molt bé, he rigut força. M'ha semblat una versió actual, situada en el moment a l'estil dels contes d'en Pere Calders que va portar el teatre amb el títol d'Altaviana en Josep Lluís Botzo o, “El perquè de tot plegat” d'en Quim Monzó que el director Ventura Pons va portar al cinema el 1994 o, “Los relatos salvajes” de l'argentí Damian Szifron, el 2014. Tots ells tenen la seva empremta personal, més innocents, més pessimistes o més sarcàstics, però tots ells crítics amb el seu moment.
Provocadors, sorprenents, frescos, capaços de sacsejar consciències per treure't del territori de la comoditat que implica allò que, és políticament correcte.
Les actuacions i l'elenc d'actors són tots molt bons i encara que les històries no totes són igual de rodones, s'acaben salvant per l'acció actoral. Dues de rellevants i col·locades amb força visió estratègia, la primera “La família” i l'última “El compromís”.
Recomanable només per aquelles persones que, suporten ser qüestionades i són capaces de riure's d'elles mateixes.

MARTINA opina.
Família, solidaritat, ordre, progrés, propietat, treball i compromís són l’eix entorn en el que giren les “7 raons per fugir” que, ens explora aquesta obra original.
Lligat mitjançant un salt tangent entre una història i l’altra, s’articulen un conjunt de relats curts, cadascun defensat per un elenc d’excel·lent d'actrius i actors de casa nostra, representant quelcom que denota patologies de la societat contemporània.
Amb acidesa, estripant fort i amb un xic de gelor extrema pel meu gust, totes les narracions passen a ritme de la melodia que compassa un peça que, en conjunt és un divertiment interessant.
He de dir però que, potser per com sóc profundament fanàtica de la ironia, me li ha faltat un toc d’estridència. Potser és difícil de definir allò que li he trobat, perquè francament concloc que, m’ha agradat i sobretot perquè com més hi penso, més fons li veig. Tot i això en quan a capacitat per estimular els circuits cerebrals que em diverteixen, personalment, m'ha faltat una marxa més.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada