dijous, 4 d’abril del 2019

BOI. Director, Jorge M.Fontana.


(...) BRODA UN PERSONATGE MOLT D'AQUESTS TEMPS, D'APARENÇA INDOLENT I AMB EL DUBTE A LA MIRADA, TRIST HABITANT D'UN PERÍODE SOCIAL IMPLACABLE AMB ELS SOMIADORS.
Paraules d'en Javier Ocaña. Tot parlant de la interpretació que en Bernat Quintana fa de Boi, el protagonista del film. En El País. Cultura. Crítica de cine: “La indolencia de los soñadores”

Director i guionista, Jorge M.Fontana.
Música, Pablo Diaz-Reixa, “El Guincho”
España, 2019.
Duració, 111minuts.


SINOPSI

En Boi és un noi de 27 anys que comença a treballar de conductor privat. Mentre que està pendent de la decisió que pren la seva novia que, pot canviar-li la vida, haurà d'acompanyar els seus primers clients. Michel i Gordon, dos empresaris d'origen asiàtic que han vingut a Barcelona amb l'objectiu de tancar un acord molt important en 48 hores.
Tret de Filmaffinity.


Bernat Quintana amb el director Jorge M.Fontana.
NÚRIA opina.
Si tenim ganes de veure una pel·lícula fresca, imaginativa, on es barregen generes sense gens de vergonya i es busca la implicació sensorial de l'espectadora, aquesta és la vostra pel·lícula.
Si teniu ganes de veure un film que potser no és rodó, però que és aquí on rau una de les seves qualitats, endavant aquesta és la vostra pel·lícula.
Si teniu ganes de descobrir el retrat d'un jove de 27 que podria ser qualsevol dels joves d'aquesta edat que corren per la nostra ciutat, aquesta és la vostra pel·lícula.
Si voleu veure l'excel·lent interpretació que en Bernat Quintana fa del protagonista Boi, aquesta és la vostra pel·lícula.
Si voleu descobrir una banda sonora molt interessant i particular, aquesta és la vostra pel·lícula.
Si teniu ganes de veure la Barcelona d'avui, i poder-la reconèixer, aquesta és la vostra pel·lícula.
Si voleu veure una òpera prima d'un director que busca un estil propi, aquesta és la vostra pel·lícula.
Si voleu veure un film fet amb la dignitat de tenir un pressupost baix, aquesta és la vostra pel·lícula.
Si us voleu distreure i passar una bona estona, perdonant algunes pauses en el ritme que se us poden fer llargues, perquè en Boi passa moltes estones esperant, aquesta és la vostra pel·lícula.

MARTINA opina.
En primer lloc m’ha semblat interessant veure molta gent de teatre a la pantalla gran, en un relat de la Barcelona actual, poètic i segurament més profund del que aparentment pensava trobar-me. Francament m’ha sorprès en positiu per vàries coses, però sobretot pel que considero una aposta sincera, cap a les històries reals i vestides a mida, per conduir-te cap a un munt de possibles lectures obertes.
Si hi penso, i tractant d’explicar-ho amb poques paraules, crec que m’ha divertit, ja que, és una obra completa. Juga amb un entramat de suspens a ritme de thriller. Experimenta amb les imatges i la profunditat del so. Disposa d'un repartiment d'actors i actrius acreditat i que brilla. T’ensenya només una engruna d’uns personatges que, ubicats en un escenari concret, representen molt més i, viuen coses “in situ “que et porten a pensar en horitzons molt més ponderats que, aquell context del nucli central de la història.
En resum, en la meva opinió una mostra més de talent jove, de cine d’aquí i d’allà. Que me’l sento proper i que personalment recomano a tothom qui tingui ganes de passar una bona estona, amb allò que és el meu concepte de cinema de qualitat.


Fitxa tècnica completa i algunes crítiques interessants:

Una entrevista amb el director a Cine Maldito:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada