dijous, 9 de maig del 2019

KEEPERS. El misterio de faro. Director Kristoffer Nyholm.r


UN ENIGMÀTIC THRILLER PSICOLÒGIC INSPIRAT EN UNA LLEGENDA ESCOCESA DE COMENÇAMENTS DEL S.XX.

Guió: Celyn Jones i Joe Bone.
Gran Bretanya, 2019.
Duració 101 minuts.


SINOPSI
James (Gerardb Butler) , un home dur i noble que s'entrega a la tasca de guardià del far, l'experimentat i intel·ligent Thomas (Peter Mullan) i Donald (Connor Swindells, un noi orfe, reservat i fràgil, arriben a l'illa de Flannan per reemplaçar els altres guardians del far. Després d'una forta tempesta, les coses es complicaran amb un fet sobtat. Un vaixell que s'apropa des de l'horitzó podria tenir la resposta.


ANTECEDENTS HISTÒRICS
Inspirat en l'antiga llegenda de l'illa Flannan, que explica com els tres guardians del far que es van establir en una remota illa de nord d'Escòcia per reemplaçar els anteriors guardians, van desaparèixer sense deixar rastre. Això passà el 15 de desembre de 1900, el far es va apagar inexplicablement i mai més els van trobar els guardians que el custodiaven.
El director Kristoffer Nyholm.

NÚRIA opina.
Un thriller carregat de bones expectatives que no acaba de reeixir.
És com un poti-poti carregat de bones intencions i amb algunes bones qualitats per valorar però que no acaba d'arribar a bon port, mai tan ben dit, quan la tasca és la d'un far.
No inquieta prou, no commou prou, no queda ni gens ni poc clar el desenvolupament dels esdeveniments... Des del punt de vista estètic, fa pel meu gust, un ús excessiu de la foscor en els moments d'acció que crea confusió sobre els fets i de fet, no entenc per què? Tampoc m'acaba de convèncer la reiteració excessiva en la violència explícita entre els individus de la història i l'excés de sang.
I, tot buscant elements positius del film puc dir que, la interpretació i transformació dels tres personatges protagonistes és excel·lent. El paisatge i l'ambientació de l'època també, però poc explotada.
Pels amants dels fars, les illes i el mar, pot ser una bona opció, si no en tenen cap altra a la cartellera més desitjable. 

MARTINA opina.
Un thriller que retrata un misteri, basat en fets reals i en el que cal estar pendent d’algunes claus que et permeten entreveure les hipòtesis que s’articulen paral·lelament.
A mi personalment m’ha semblat que es quedava curta, que li faltava una marxa més, per exemple podent aprofitar millor totes les característiques d’uns personatges amb moltes possibilitats i una història plena d’humanitat.
Una ubicació única, un relat obert i el misteri de la veritat donen llum verda que l’espectador s’aventuri en aquest viatge en el temps. Que retrata un escenari enigmàtic, solitari i on l’home ha volgut clavar l’ancora, posar un far i enginyar-se-les per poder facilitar la navegació.
On pel seu fons considero que no t’hauria de deixar indiferent, ensumes que no t’ensenya només una de les versions dels fets, però pel meu gust està subjecte a un caminar poc compassat. Pensant-hi crec que és el ritme el que no m’ha convençut, camina amb un control com d’abstenció, que no m’ha permès entrar en totes les versions que et planteja d’un mateix moment, segurament és cosa de gustos.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada