dilluns, 7 d’octubre del 2019

BLINDED BY THE LIGHT. Directora, GURINDER CHADHA.


GURINDER CHADHA PREFEREIX CENTRAR-SE EN LA CONNEXIÓ SALVADORA QUE ESTABLIM AMB LES NOSTRES FONTS D'INSPIRACIÓ DE CAPSALERA.
Paraules de Víctor Esquirol en la seva crítica per FilmaAffinity, setembre 2019.

Guió, Paul Mayeda Berger, Gurinder Chadna,Sarfraz Manzoor.
Gran Bretanya, 2019.
Duració, 118 minuts.


SINOPSI
Anglaterra 1987, durant els austers anys que Margaret Thatcher va estar al poder, Javed, un adolescent britànic d'ascendència pakistanesa, aprèn a viure i a comprendre a la seva família a través de la música de Bruce Springteen. 
Tret de FilmaAfinitty


La directora anglesa Gurinder Chadha.
NÚRIA opina.
Aquesta és una pel·lícula per un públic popular, amb una estructura senzilla i amb uns valors positius i contundents.
Té tots els ingredients per agradar a un públic que busca en el cinema un entreteniment que li aporti alguna cosa i que el faci plorar, una mica i riure, també una mica... Uns personatges protagonistes joves i vells entranyables, bona música- Bruce Springsteen- i el desig per part dels joves, de llaurar-se un futur d'acord amb les seves expectatives creatives, amb il·lusió, treball i sense entrebancs del sistema i dels familiars. Una mica de crítica, per mitjà del context polític que ens presenta- Margaret Tatcher al poder. També, una mica de reflexió, arrel de com quan hi ha una crisi econòmica surten les forces enterrades de l'infern, en forma de populismes nacionalistes, El Front popular i com fomenten la confusió de la gent més afectada, senyalant un fals enemic: pobres contra pobres...
Aquesta pel·lícula ens permet fer molts paral·lelismes amb la situació actual i anar aprenent cosetes i adquirint elements de reflexió que ens encaminin cap a alguna perspectiva una mica més constructiva, sense obviar la gravetat de la situació actual.
Film per veure amb família i amics, de gustos diferents que els agrada el cinema d'entreteniment amb valors que, els permetin creure amb una part del gènere humà.
MARTINA opina.
Aquesta obra pel meu gust és molt necessària en el temps que corren. Feia temps que no plorava, reia, divagava i sentia necessitat de valorar la meravella de vida que ens ha tocat gràcies a un relat ben acotat, fet amb molt d’art i el que et sacseja sense destorbar.
Una història senzilla, real i inclús banal. Un relat que des del punt de vista de la vitalitat i inexperiència d’un adolescent és capaç de traslladar-te a una dimensió constructiva, optimista i melòdica de la realitat.
Al meu entendre sense judicis, ni perjudicis i amb un caminar molt melòdic, aquesta pel·lícula és ideal per veure amb nens, fa el relat del traspàs al món adult. Amb els seus pros i els seus contres, sense imposar una única lectura i donant una visió molt diplomàtica de tots i cada un dels conflictes que implica la societat contemporània.
Personalment he gaudit molt, sobretot per la lleugeresa del seu llenguatge, però també perquè cada vegada estic més necessitada de lectures senzilles, depurades i no demagògiques de la complexitat, o no, del paradigma actual.

Filmografia completa de Gurinder Chadha: 
https://www.elseptimoarte.net/directores/gurinder-chadha

Fitxa completa i crítiques al FilmaAffinity:
https://www.filmaffinity.com/es/film452292.html 

Alguna altra informació interessant, com a Boss li va agradar el film?:
https://los40.com/los40/2019/09/10/los40classic/1568126253_337281.html








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada