dijous, 31 de gener del 2013

Martina opina. ARGO

Una bona història no assegura una bona pel·lícula i sobretot quan es fa amb un estil pretensiós, demagog i paternalista. Aquesta obra dirigida per Ben Affleck parla sobre com la diplomàcia internacional se les empesca per poder trampejar una situació d'aïllament d'uns ciutadans americans que estan afectats per un conflicte polític a Iran i queden aïllats a Teheran.

Aquesta versió de la historia succeïda el 1979 durant el bullici de la revolució Iraniana, es desenvolupa mitjançant una ficció on un agent de la CIA munta una farsa per fer creure a les autoritats del país que, ell i els sis ostatges són l'equip de producció del rodatge d'una pel·lícula americana de ficció que busca l'exotisme dels escenaris d'orient. Finalment, marxen del país sans i estalvis.

És un thriler que per mi li falta ritme i s'acaba fent-se avorrit. A més m'hi sobre la “moraleja” de l'agent de la CIA que, acaba justificant el seu paper d'heroi mitjançant la necessitat de fer una gran cosa pel país, abans no retorni amb la seva dona i el seu fill, que havia deixat vivint sols i amb els que es retirarà per sempre a un zona de camp, després d'haver fet la seva aportació al món. També em molesta aquest afany de lider de la democràcia que aparentment transmet la manera de narrar la historia i sincerament no comprenc, les moltes bones critiques que he llegit sobre aquesta pel·lícula que, crec que no val ni un ral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada