dissabte, 27 d’agost del 2016

MYSTERY TRAIN. Director, Jim Jarmusch.

EUA, 1989
Duració, 105 minuts.
Per ampliar fitxa tècnica:
http://www.filmaffinity.com/es/film986462.html

Filmografia: 

Sinopsi
La ciutat de Memphis, lloc de naixement de l'Elvis Presley, és l'escenari de fons de tres històries, aparentment sense relació. En “Lluny de Yokohama”, una parella de turistes adolescents japonesos, viatgen a la ciutat per tal de trobar les traces del seu ídol. A “Un fantasma”, una dona italiana es veu obligada a restar fent escala a la ciutat, esperant l'avió que portaran a ella i al cadàver del seu marit a casa. A la tercera, “Perduts a l'espai” tres nois, es veuen involucrats i perseguits per la llei, després d'haver-se passat bevent més del compte.



El director i guionista, Jim Jarsmuch.
NÚRIA opina
   A l'estiu, les estrenes escassegen, o no saps que has de veure, és el moment de veure reposicions de bones pel·lícules, en cines de veritat. I anar al Texas. Un cinema modèlic amb una molt bona programació i uns preus molt assequibles.
   Ara, estan fent un cicle del cinema d'en Jim Jarsmuch i Mystery Train és una de les seves millors pel·lícules.
   Genial pel·lícula que, evidencia la diferència entre un bon director i un altre que no ho és.
   El geni, pot explicar qualsevol cosa i converteix el relat en una obra d'art ,la narració esdevé quelcom interessant, curiós... i amb molts altres adjectius. El director vulgar o mediocre, pot convertir qualsevol bona història en quelcom avorrit i sense ànima.
   Aquesta pel·lícula és un pastisset deliciós amb tres curioses històries que, passen a un Memphis, completament decadent que, ni la mateixa genialitat i popularitat de la música de l'Elvis, l'han pogut salvar.
   Un retrat de la ciutat i del país, a través dels ulls d'uns turistes japonesos adolescents que busquen les traces del seu ídol, d'una dona italiana que va a parar a la ciutat casualment i d'uns joves d'aquesta que es passen amb l'alcohol.

   És una pel·lícula molt bona que, cal veure-la en les condicions que reclama una de gran. He gaudit de veritat. 

MARTINA opina.
   Jim Jarrmush és sense dubte considerat un autor de culte, un personatge que sap fer narracions que amb enginy i que mostren qüestions humanes des d'una òptica particular.
   Aquesta és una pel·lícula que uneix tres històries que succeeixen en un Memphis decadent, desidiós i desordenat. Vides que es creuen en una pensió atrotinada d'un barri funest. Els protagonistes, sense ni tan sols interactuar ni coneixes, bàsicament comparteixen la situació de pas per aquest senil allotjament.
   A mi personalment, m'ha divertit molt, he pogut entrar ràpidament en les vides intrèpides dels protagonistes i m'ha interessat el seu trajecte.
   És una opció de cinema accessible, per un dia de no gaires floritures, on tot seguit et pots enganxar al fil narratiu amb to humorístic, dels relats. A més, el lligam entre les cròniques curtes dels protagonistes, sense ni adonar-te'n, et transporten fins a un final que de seguida et fa sentir que el context de tot plegat té molts més detalls dels que durant l'acció has pogut percebre.
   Pel meu gust és tracta una obra amb carisma, cuidada i amb molt bons ingredients.

En aquest enllaç podreu escoltar la canço de l'Elvis Presley que, dóna títol a la pel·lícula, Mystery Train :
https://www.youtube.com/watch?v=Q_eE0NPArEY

Crec que pot  ser interessant, pels que voleu saber una mica més del film, consultar aquest enllaç, on hi ha una anàlisi i crítica del film molt completa:
http://cineultramundo.blogspot.com.es/2016/02/critica-de-mystery-train-jim-jarmusch.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada