diumenge, 29 de juliol del 2018

DON'T WORRY, HE WON'T GET FAR on FOOT. No te preocupes, no llegarà lejos a pie. Director, GUS VAN SANT.


POTSER LA VIDA NO TÉ TANT DE SENTIT, COM ENS PENSEM QUE TÉ.
Paraules d'en Donnie, el curiòs terapeuta, gurú dels alcoholics anonims de la pel·lícula.

Director i guió, Gus Van Sant.
Duració, 114 minuts.
EUA, 2018.


SINOPSI

Als anys 70, John Callahan quan tenia 21 anys va patir un accident de cotxe. Va quedar paralític i va començar a dibuixar com a teràpia. El film explica la seva història a partir del llibre autobiogràfic que va escriure.
Tret del Filmaffinity.



El director, Gus Van Sant.

NÚRIA opina.
És impressionant el retrat d'un personatge, Callahan que, hauria d'inspirar pena i compassió, però no, en el primer tram de la pel·lícula, allò que fa és inspirar una certa antipatia pel seu desagradable despit a la vida... Però tot plegat no és res més que una “patranya”, per mirar de tirar endavant amb unes condicions que no resulten gens fàcils. Però malgrat tot, són aquestes i no n'hi ha d'altres. Aquesta seria una de les premisses que podria defensar aquest film, també n'hi ha d'altres que, algun crític com en Quim Cases ha desenvolupat a la revista Dirigido por... que seria el del perdó, aquests és un dels múltiples camins que la pel·lícula suggereix però que no arriba a desenvolupar. Per mi aquesta és una de les mancances del film.
Un cinema ben fet i rigorós que, es mou entre un cinema d'autor fàcil de digerir i un cinema comercial amb missatge, així podrà captar un public més generalitzat i podrà guanyar algun premi.
Basat en la història real de dibuixant Callahan, magistralment interpretada per Joaquim Phoenix i escrita pel director a partir de les memòries d'aquest i ajudat per ell.
Recomanable per tothom i sobretot per aquells que no deixen de perdre l'interès, com jo, per entendre uns curiosos humans que són els americans dels EUA, procedents de tot el món i que han configurat una manera d'entendre la vida pròpia i que alguns altres ciutadans del món, han admirat i volgut copiar com a model.

MARTINA opina.
Aquesta obra penso que val molt la pena pel personatge en qüestió i per la trajectòria que explica; la de l'il·lustrador John Callahan. Un artista de qui la majoria en coneixem la seva línia estètica i inclús el seu humor. Però del que jo no en sabia massa res.
Un relat que comença amb la vida d'un noi de 21 anys, amb tendències autodestructives i al qui l'abús, el porta a seure en una cadira de rodes per la resta dels seus dies. Després d'una festa dos joves agafen un cotxe en un estat de plena inconsciència... i a partir d'aquí, podrem conèixer les entranyes d'un dels afectats per aquesta imprudència.
Crec que val la pena, així com recuperar les vinyetes d'aquest dibuixant, qui amb un estil molt naïf, sap mantenir-te amb un somriure d'orella a orella.

Fitxa completa i crítiques al Fimaffinity del film:
https://www.filmaffinity.com/es/film611232.html

Vinyeta còmica d'en John Callahan:



Foto de l'il·lustrador John Callahan:

John Callahan.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada