diumenge, 9 de febrer del 2020

DONNE-MOI DES AILES. VOLANDO JUNTOS. Director, Nicolas Vanier.


MÉS DE QUATRE MILIONS D'AUS, MOLTES D'ELLES D'ESPÈCIES ÚNIQUES, HAN DESAPAREGUT EN ELS ÚLTIMS ANYS I A CAP PERSONA SEMBLA IMPORTAR-LI AQUESTA TRAGÈDIA.
Frase dita pel director Nicolas Vanier i recollida per Fausto Fernández en l'entrevista al director i publicada a Fotogrames de febrer de 2010.




Guió, Nicolas Vanier i l'ornitòleg Christian Moullec que ho va fer.
Duració, 113 minuts.
França, Noruega 2019.


SINOPSI
Un ornitòleg empren un viatge amb el seu fill adolescent. Una expedició en la qual guiaran pels aires, un estol d'aus en perill d'extinció. De la regió de la Camarga francesa fins a Noruega, el film segueix al pare i al fill, en un artefacte volador seguint i guiant a aquestes aus.
Tret de la revista Fotogrames, febrer de 2020.

El director Nicolas Vanier.
ANTECEDENTS
Inspirada en els fets reals, l'odissea de l'ornitòleg Christian Moullec i amb una semblança més que raonable amb la pel·lícula “Volando libre” de Carroll Ballard, 1996.
Tret de la revista Fotogrames, febrer de 2020.

EL DIRECTOR
Aventurer, escriptor francès, esdevingut director de cinema. Nascut a Dakar, Senegal. Les seves pel·lícules totes tenen trets semblants, pel que fa al tema de les relacions dels humans, amb els altres animals.

NÚRIA opina.
Si voleu anar al cinema amb nens i nenes, aquesta és una bona pel·lícula, té tots els bons ingredients per passar una bona estona amb missatge. Natura, ocells i nen; bones imatges, una causa justa, aventura i perill sense passar-se i un final feliç.
Jo ho he passat bé mirant aquest film i veien que les causes que poden semblar petites també són importants, per trencar la tan necessària visió antropocèntrica del món, que hem tingut durant molt temps i que encara està molt arrelada.
Film aconsellable a anar-lo a veure en la circumstància descrita inicialment.

MARTINA opina.
Aquesta pel·lícula em va cridar perquè planteja dos temes que sempre m'han fascinat: la voluntat humana de buscar camins per aconseguir els desitjos i la fal·lera dels aventurers per volar i creuar territoris.
Amb un ultralleuger, aquest relat d’aventures, ens convida a fer un viatge de fantasia des dels països bàltics fins a la França mediterrània. Ens planteja una història simple, naïf i amb molts ingredients que la fan ideal per un públic infantil. El protagonista és un adolescent en plena expansió, que traspassa les expectatives dels seus i això crec té potencial, ja que genera sinergies amb alguns dels debats contemporanis
A mi personalment m’ha divertit, entretingut i m’ha semblat que és prou completa per la manera com planteja algunes metàfores que m’agraden. En suma, una opció de cinema lleuger que fa una projecció més enllà i declara bones intencions.

Video sobre el vol real que va fer l'ornitòleg Christian Moullee: 
https://www.youtube.com/watch?v=5jh_Cf2XKoM

Informacions del film i filmografia director al Filmaffinity:
https://www.filmaffinity.com/es/film218012.html
https://www.filmaffinity.com/es/search.php?stype=director&sn&stext=Nicolas%20Vanier







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada