dilluns, 31 de gener del 2022

LICORICE PIZZA. Director, Paul Thomas Anderson.

AMB AQUESTA PEL·LÍCULA, PAUL THOMAS ANDERSON, SEMBLA HAVER VOLGUT TRENCAR TOTS ELS ESQUEMES QUE HAVIEN CARACTERITZAT EL SEU CINEMA FINS ARA, PER OFERIR-NOS UNA AVENTURA JUVENIL DELS ANYS SETANTA, FRESCA, DIVERTIDA I PLENA DE PERIPÈCIES EXTRAVAGANTS QUE SÓN UNA VERITABLE DELÍCIA.
Escrit per Beatriz Martínez en la seva crítica, “California Dreaming”, per Fotogrames, gener de 2022.

Guió, Paul Thomas Anderson.

EUA, 2021.
Duració, 133 minuts.

SINOPSI
Gary (Cooper Hoffman), és un adolescent emprenedor. Alana (Alana Haim), una noia que està en els vint buscant el seu lloc al món. Junt emprenen diferents projectes dels quals aniran aprenent, al mateix temps que, entre ells sorgeix una amistat i una estimació.
Escrit per Beatriz Martínez en la seva crítica, “California Dreaming”, per Fotogrames, gener de 2022.

EL DIRECTOR EXPLICA EL CONTEXT
La història succeeix en els suburbis de Hollywood, que no és Hollywood. Quan ets un nen i creixes allà no passes la frontera perquè et resulta intimidatòria, és com un altre món. Hollywood està molt a prop, però al mateix temps molt lluny. Per això la relació que teníem amb les estrelles era molt estranya. A vegades les veiem en una cafeteria i era una estampa tant costumista com absurda.
Paraules del director en l'entrevista telefònica feta per Beatriz Martínez i publicada a Fotogrames de gener de 2022.

El director, Thomas Anderson.

COM FA PEL·LÍCULES PAUL THOMAS ANDERSON
Cada nova pel·lícula de Paul Thomas Anderson /Studio City, Califòrnia,1976) s'espera amb especial expectació. La seva filmografia està plena de títols que s'han convertit en obres fonamentals de cinema contemporani, des de Boogie Nights a Hilo Invisible, passant per Magnolia o Pozos de ambición. És un director meticulós i extremadament perfeccionista i els seus guions són veritables obres d'orfebreria que es plasmen per mitjà d'un absolut virtuosisme. Ara, s'allunya del seu estil habitual reconcentrat per oferir-nos un estimulant còctel retrò d'aventures adolescents a la vall de San Fernando, on ell va créixer al començament dels setanta.
Escrit per Beatriz Martínez en la seva crítica, “California Dreaming”, per Fotogrames, gener de 2022.

NÚRIA opina.

És un plaer anar a un cine grandiós, tot recuperant la nostàlgia per les grans sales dels anys 60, aquest és el Phenomena, únic a Barcelona. Sempre que hi anem - i no és sovint- en surto plenament satisfeta de l'experiència de veure un film amb aquestes condicions. Un altre aspecte que em va satisfer molt, era que la sala estava plena com un ou, de gent jove que feia cua respectuosament a l'entrada, per poder tenir una bona localitat i a un preu de dotze euros l'entrada. Un altre detall a remarcar, les entrades tretes per Internet, són més cares.
De tot que és el què em sobra? Com sempre les crispetes i la seva pudor!
Pel que fa a la pel·lícula, un film que va recollint històries que el director havia sentit explicar en els seus amics i companys de professió, i amb aquestes i els seus records i idees teixeix un guió ben elaborat, tot fent-nos una crònica particular d'un espai i d'uns temps determinats. I tot queda a casa, perquè els actors també formen part de la seva colla d'amics, familiars i gent propera...
Una pel·lícula amable i ben feta, esbojarrada, però sense astracanades i que fa de bon veure.
MARTINA opina.
Aquesta magnífica obra de Paul Thomas Anderson, que vam veure al Phenomena a la sala enorme de la qual disposen, tan plena que no hi cabia ningú més. Puc dir tan sols que ens va portar a gaudir de l'essència d'aquesta peça d'art, feta amb els ingredients més bàsics i jugant a crear poesia amb el que et volen explicar.
Uns personatges que enlluernen a qualsevol, un relat profund posant en escena la dificultat en ballar la balada de l'amor i un context que t'al·lucina per la senzillesa aparent que et permet comprendre molt més del que aparenta.
Per mi una experiència plena, on amb només 70 minuts de film, pots entrar de ple en el món d'aquest artista. En resum, creant un món abstracte, que permeten ser conscient que, la passió pel cinema exigeix valorar que cada estil té les seves qualitats i virtuts.

Fitxa completa, crítiques, filmografia i altres:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada